Tresla se gora rodio se miš - FK Novi Pazar pretnjama prikriva situaciju u klubu!

> 12:02

"Da mi je evro svaki put kada je FK Novi Pazar najavio istupanje iz lige, do sada bih mogao skupiti dovoljno novca barem za zimovanje", jedan je od komentara na vest o tome da su Pazarci opet nezadovoljni stanjem u srpskom fudbalu.

I da, istina je, čudna je fudbalska atmosfera u tom gradu na jugu Srbije. Vruć teren, fudbal, pa nekada i navijačke čarke, sve je to deo fudbalskog kolorita u Srbiji, i u svemu tome nema mnogo toga strašnog. Sudijskih nepravdi na našim fudbalskim terenima je bilo, i čini mi se biće ih, ali ništa manje ili više nego što ih ima u Španiji, Engleskoj ili Italiji.

Pa u čemu je onda problem kod FK Novi Pazar?

FK Novi Pazar je zvanično najavio istupanje iz lige zbog dešavanja u poslednjem kolu na meču protiv Budućnosti iz Dobanovaca, kada je domaćinima sviran jedanaesterac. Nakon oštrih protesta Pazaraca, utakmica je nastavljena, ali sve je dobilo i treće poluvreme, najavom iz Novog Pazara.

"Malo je reći da je suđenje na meču u Dobanovcima bilo katastrofalno. Domaćin je bio bolji od naše ekipe, ali smo sigurni da ne bi došli do bodova da nije bilo pomoći sudija, za koje smo dobili informacije od naših prijatelja da dolaze po zadatku i da je utakmica unapred završena", navodi se u saopštenju Novog Pazara.

Da podsetimo, letos su Pazarci imali takođe nameru da ugase klub, i krenu od najnižeg ranga takmičenja, usled loše finansijske situacije u klubu. Opterećeni dugovanjima prema bivšim igračima, uprava Novog Pazara smatrala je da je rešenje gašenje, i formiranje novog kluba, koji ne bi preuzeo finansijske obaveze starog. Na taj način bi se izbegle obaveze prema bivšim i sadašnjim igračima.

Ta ideja je na svu sreću ljubitelja fudbala u Novom Pazaru propala, a dugo nakon toga se spekulisalo, da je taj predlog bio zapravo pritisak na pojedine bivše fudbalere kluba da odustanu od tužbi za naplatu potraživanja. Samo Dušanu Panteliću se pred početak nove sezone dugovalo preko 20 hiljada evra, što i sami morate priznati nije mala suma ni za mnogo veće klubove nego što je to FK Novi Pazar.

Ideja o napuštanje lige, dakle mogla se smatrati kao deo pritiska kluba, ali je Skupština kluba pre nekoliko dana umesto odluke o istupanju iz lige donela odluku o smeni kompletnog Upravnog odbora. Dalje finansijske obaveze je do početka prolećnog dela sezone preuzeo grad, pa je izvesno da će se finansijska agonija kluba nastaviti i dalje.

Ono što je svakako zaključak ove situacije jeste to da je Pazarcima neophodno da se vrate fudbalu, i realnom poslovanju, stvaranju igrača iz sopstvene omladinske škole od talentovane dece koje u voim krajevima sigurno ima, a da probleme van terena ostave nadležnim organima. Jer je svaka njihova inicijativa na tom polju prošla po onoj čuvenoj narodnoj "Tresla se gora, rodio se miš", pa ih čak i obični čitaoci danas doživljavaju neozbiljno.

PIŠE: Vladimir Danilović

JOŠ SPORTA: 

Zvezda dobija opasnu konkurenciju u trci za Ivanića

Mitrov dolazak u Partizan je (ne)realan?

Grujić odlazi iz Liverpula, a pred sobom ima sjajne opcije

Bogdanović srušio NBA šampiona (VIDEO)