Pariski san Rafe Nadala prošao poslednji test na Mastersu 1000 u Rimu

Pariski san Rafe Nadala prošao poslednji test na Mastersu 1000 u Rimu

Španac će na Foro Italiku odlučiti da li izgleda dovoljno konkurentno da poslednji put bude na Rolan Garosu

Ovo mi je poslednji put u Madridu, da je danas Pariz ne bih igrao“. Nije moglo biti jasnije Rafa Nadal uoči debija Caja Mágica protiv Amerikanca Darvin Blanš. Tada je Manakor priznao da nije bio „u bioskopu za stotku“, uprkos tome što je potpisao više nego pristojan turnir stigavši do 16. runde.

Samo devet dana kasnije Debitovaće na Mastersu 1000 u Rimu protiv nepoznatog Belgijanca Zizua Bergsa u nadi da će dodatno fino podesiti mašineriju, što je samonametnuti uslov da se odigra poslednji emotivni Rolan Garos u Parizu (od 26. maja do 9. juna) pre nego što se okači reket.

Zato što Rafa ne želi da ide u šetnju do Grada Svetlosti. Plemenitost obavezuje. Njegov rekord u Parizu je toliko veličanstven da mu samo zaslužuje oproštaj na vrhuncu legende. I zato Moraće da bude spreman da izdrži mečeve u pet setima., pitanje danas.

Rafa naporno radi od subote u Večnom gradu sa veoma napornim treninzima, ponekad i u duplim sesijama, protiv rivala kao što je Argentinac Francisko Cerundolo i Gucka Stefanos Cecipas, sa ciljem da steknu doslednost u svojoj igri i aerobni kapacitet.

U tom smislu, Trebalo bi da ide što dalje na turniru koji je osvojio čak deset puta iako mu je žreb dao veoma tvrd orah do kostiju u drugoj rundi ako savlada, kao što se čini predvidivo, prvu prepreku Zizu Bergsu.

Sve je u vezi Poljaka Hubert Hurkacz, svet Br. 9, koji je ranije ove godine osvojio svoju prvu titulu na šljaci u Eštorilu. Nema sumnje da je Hurkačova moć efikasnija na brzim terenima, ali i pored toga, on je strahovit protivnik koji će poslužiti kao precizan termometar na Nadalove realne opcije protiv tenisera najveće potražnje.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.