PSŽ: Ksavi Simons izabrao da se vrati u FK Barselona

Bundesliga: Hofenhajm uhvatio Lajpcig na žici, Ksavi Simons ispraćen

Poslednji sati na strani PSG-a su daleko od prijatnih. Ovog utorka uveče klub iz prestonice doživeo je veliko razočaranje eliminacijom u polufinalu Lige šampiona protiv Borusije Dortmund. Sa više nego razočaravajućim Kajlijan Mbapeom, Pariz nikada nije postojao u te dve utakmice i nije čak ni učinio da protivnička mreža drhti. Veliki udarac koji će morati brzo da se zaboravi s obzirom da PSG za kratko vreme igra finale Kupe de Fransa. Nakon toga, sezona će biti završena i moraćemo da se pozabavimo sa nekoliko vrućih problema u prozoru transfera. Jer, pre svega, moraćemo da upravljamo post-Kajlijan Mbape erom ko će ići u Real Madrid, onda ćemo morati da rešimo slučaj izvesnog Ksavija Simonsa.

Posle veoma uspešne godine sa PSV Ajndhovenom prošle sezone (što je navelo PSG da aktivira svoju otkupnu klauzulu), mladi holandski internacionalac je sve iznenadio tražeći da ga PSG još jednom pozajmi, ovog puta Lajpcigu. Sa jakom konkurencijom unapred i željom da nastavi da bude starter u napretku, Ksavi Simons je ubedio Pariz da ga proda na pozajmici u nemački klub. Međutim, sa svojom novom veoma dobrom sezonom (42 meča, 9 golova, 15 asistencija), PSŽ konačno želi da se kladi na njega. A nedavno je Luis Enrike rekao da veoma pažljivo prati svoje nastupe.

Klauzula u njegovom ugovoru

„On je igrač koji pripada klubu. Na pozajmici je i odličan je. On ima savršene osobine za ono što mi želimo. On bi očigledno mogao da bude veoma interesantna opcija za nas ali to zavisi od klubova“. rekao je španski trener. I upravo ove srede, Mundo Deportivo pravi velika otkrića o slučaju Ksavija Sajmonsa. Prema pisanju španskih medija, 21-godišnji napadač u ugovoru ima klauzulu koja mu omogućava da ima konačan izbor u klubu u koji želi da se priključi na pozajmicu. Ali to nije sve, MD precizira da je Ksavi Simons odlučio da se pridruži FK Barseloni sledeće sezone.

Statistika tima

MJ

Titu.

Ciljeve

PD

Lajpcigu

41

39

9

13

2

24

9

1

PSV

43

41

20

9

2

22

6

0

PSG

18

10

4

7

8

2

4

0

Holandija

16

9

1

0

4

10

2

0

Bivši igrač koji je trenirao u La Masiji želi da ispuni svoj san da u karijeri zaigra za prvi tim Barse. Nedavno je boravio u Barseloni gde se viđao sa svojim dugogodišnjim prijateljima (posebno Alehandrom Baldéom). Veoma cenjeni od strane uprave Barselone i Ksavija, Ksavija Simonsa i njegovog agenta zakazali su sastanak sa Naserom Al Kalaofijem i PSŽ-om kako bi razgovarali o njegovoj budućnosti i rekli mu o njegovoj želji da se vrati u La Ligu. A ako bi Barča i igrač očigledno želeli stalni transfer, PSŽ mu neće dozvoliti da ode za manje od 100 miliona prema pratnji igrača. Blaugrana i dalje ima opciju pozajmice da se nada da će videti Ksavija Simonsa u bojama kluba. I nadaju se da će iskoristiti svoju klauzulu u ugovoru da nametne svoj izbor svojim menadžerima…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.