Fury vs Usyk: Igra prestola

Fury vs Usyk Game of Thrones WBN

Tajson Fjuri i Oleksandr Usyk stoje samo osam dana od bitke jer obojica nameravaju da prisvoje drugačiju verziju istog trona.

Za „Ciganskog kralja“ Fjurija, neprikosnovena titula u teškoj kategoriji je na dohvat ruke. To je kruna za koju Fjuri tvrdi da mu nije stalo, ali bi nesumnjivo mleko ako se postigne. Usykova љansa da prestigne Naoya Inoue kao Pound-for-fun broj jedan je originalna.

Usyk bi mogao da postane neprikosnoveni šampion sa dva pojasa, oponašajući Terensa Kroforda i Inoue poslednjih godina. Međutim, podvig ujedinjenja svih kaiševa na 200 funti, a potom i isto u teškoj kategoriji, je bez premca još od Ivandera Holifilda. Jaz u težini može biti astronomski u poređenju sa onim što su Kroford i Inoue postigli. Stoga, Usyk preuzima i pobeđuje Fjurija, jednu od glavnih zvezda ove divizije ovog doba, mora biti priznat po svom značaju.

Uvesti Furija u te konopce je bilo izazovno za Usyka i njegov tim. Bilo je trenutaka kada je Ukrajinac bio zabrinut da će Fjuri zauvek da se izvuče i još uvek bi mogao.

„Brinuo sam se za Tajsona Fjurija, da bi moglo da dođe do povreda. Da se naša borba možda neće odigrati. Ako je nastupao, mislim da zaslužuje Oskara“, rekao je Usyk za TNT Sports.

„To mora da se desi jer imamo ugovor. To je problem samo za Tajsona Fjurija. Tajson Fjuri je potpisao ugovor, pa mora da se bori“.

Na pripremama, Usik je dodao: „Osećam se neverovatno, dobro kao na Olimpijskim igrama 2012. Jednako mlad i energičan, sa velikom željom da krene napred.

„To je najvažnija borba u mojoj karijeri, moja sportska karijera i moj sportski život. Želim da kažem da je moja pobeda pobeda celog ukrajinskog naroda, a poraz je lični. Bilo je to neverovatno putovanje. Sada mogu sve da uradim.“

Promoter Aleksandar Krasjuk govorio je za Super Sport u ekskluzivnom intervjuu. Rekao je: „Teoretski, revanš bi trebalo da se desi pre kraja 2024. Međutim, svi znamo da Tajson nije najbolji revanš na svetu“, rekao je Krasjuk za Super Sport. „I nakon što izgubi od Usyka u prvom okršaju, ne možete uopšte da predvidite njegovo ponašanje.

„Ovo kažem, ali nemam garancije da će doći do prve borbe. Čovek se već četiri puta zaredom povukao. Čak smo odlučili da prestanemo sa svim šalama i kritikama prema Luki kako bismo podržali njegovo samopouzdanje. Dakle, ako postoji još nešto što možemo da uradimo da mu pomognemo da uрe u ring sa Usykom, spremni smo na to.“

Ako se borba nastavi 18. maja i Usyk pobedi, postoji realna šansa da novi kralj ovog sporta zauzme njegovo mesto na čelu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.