Još dvojici tenisera zabranjena veza sa belgijskim sindikatom nameštanja mečeva

Sport na TV-u za nedelju, 5. maj

Međunarodna agencija za integritet tenisa saopštila je da je još dvojici niže rangiranih tenisera povezanih sa sindikatom nameštanja mečeva u Belgiji zabranjen pristup tom sportu

LONDON (AP) — Još dvojici niže rangiranih tenisera povezanih sa sindikatom nameštanja mečeva u Belgiji zabranjen je taj sport, saopštila je u petak Međunarodna agencija za integritet tenisa.

Alehandro Krespo, 34-godišnji Bolivijac, doživotno je zabranjen i kažnjen sa 250.000 dolara zbog svog „stalnog obrasca korupcije“.

Horhe Panta Hereros, 28-godišnji Peruanac, suspendovan je na tri godine i kažnjen sa 10.000 dolara pošto je učestvovao u nameštanju rezultata od dve utakmice.

Krespo je 2016. godine dostigao rang listu 741, dok je Panta Herreros 2022. godine dostigao broj 447.

Njih dvojica su se pridružili još najmanje 15 igrača koji su suspendovani zbog povezanosti sa sindikatom nameštanja utakmica koji vodi Grigor Sargsjan, kome je prošle godine izrečena petogodišnja zatvorska kazna.

___

AP tenis:

https://apnews.com/hub/tennis

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.