Ryan Garcia očekuje da bude oslobođen nakon novog steroidnog otkrića

Ryan Garcia workout

Rajan Garsija očekuje da će biti oslobođen krivice u neuspelom slučaju testiranja na drogu nakon što je zatražio otvaranje B uzorka sa VADA.

Dobrovoljna anti-doping agencija (VADA) je prvobitno obavestila Garsiju i njegov tim o supstancama pronađenim u testovima uzetim pre pobede nad Devinom Hejnijem. Usledila je eksplozija publiciteta kada je Garsija prisustvovao događaju Canelo vs. Munguia u Las Vegasu.

Garsija je uvek tvrdio da je nevin po tom pitanju. Zvezda Zlatnog dečaka očekuje potpuno oslobađanje posle novih otkrića.

Jedna od tih supstanci je druga supstanca, steroid metabolit 19-norandrosteron, u početku označen kao ‘mogućnost’, sada se smanjuje na ne-neuspeh. Prema izveštajima, druga poenta je da je Garsija bio pozitivan samo na minutne količine (rezača težine) ostarina, što se izjednačava sa milijardu grama u njegovom uzorku.

Ako obojica odzvanjaju istinito u narednim nedeljama i kada B uzorak bude testiran 22. maja, „Kingry“ može očekivati nastavak karijere sa netaknutom reputacijom i karijerom.

U daljem preokretu, Kim Sumpler iz Njujorške državne atletske komisije podneo je ostavku pre zaključka. Međutim, uprkos šoku zbog toga, ne kaže se da ostavka ima veze sa Garsijom.

Međutim, super laka zvezda nije gubila vreme na ispaljivanje poruke njegovim klevetnicima i sumnjičavcima po tom pitanju.

„Milijardu grama nađeno u mom organizmu, brate, ne možeš ovo da nadoknadiš“, kaže Garsija. „NYSAC podnosi ostavku i svi sada odustaju.

„Prestani da se zezaš sa mnom. Tužbe za klevetu. Svima ostalima koji su pokušali da tvrde da sam varao, popušite ogromnu do te mere da eksplodirate“, dodao je on.

Uprkos olakšanju, bivši pisac Super Sport Den Rafael i dalje veruje da Garsija ima slučaj na koji treba da odgovori.

„Očišćeno od 19-norandrosterona po detaljnijem testiranju uzorka od 19. Nema ničeg izmišljenog u PED Ostrarin. (Ryan Garcia) Suočava se sa saslušanjem i verovatno kaznom za dva neuspela testa.

„(The) Ostarine iznos nije bitan. Neke stvari možete imati do cenzusa. Ostarin nije dozvoljen ni na jednom nivou.“

Sa moćnošću Oskara De La Hoje iza sebe, čoveka koji je pomogao Canelu Alvarezu da spasi karijeru posle skandala 2018. godine, nikog ne bi iznenadilo da se Garsija suoči sa nultom kaznom osim šamara po zglobu i WBC super lakom pretendentu kome je rečeno da se osveži svojim znanjem o dodatku.

Nedelja može biti dug period u boksu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.