Kuvar, advokat, pilot: Kakav bi posao imale ATP zvezde ako ne tenis?

Kuvar, advokat, pilot: Kakav bi posao imale ATP zvezde ako ne tenis?

Iako svi igrači imaju zajednički sport, njihovi vansudni interesi su raznovrsni i brojni.

U novoobjavljenom holivudskom blokbasteru „Čelendžeri“, Zendaja, u svojoj glavnoj ulozi bivšeg teniskog čuda Tašija Dankana, isporučuje čuveni kviz da ne želi da njena „jedina veština u životu bude udaranje loptice reketom“.

Da li je ta linija dijaloga izazvala ideju kod kreatora sadržaja tenisa? Moћda. Uoči ovonedeljnog Internazionali BNL d’Italia, ljubitelji tenisa dobili su odgovor na slično pitanje: „Kakav bi posao imale ATP zvezde ako ne tenis?“

Iako svi igrači imaju zajednički sport, njihovi vansudni interesi su raznovrsni i brojni. Kako se ispostavilo, njihovi odgovori su bili bilo šta od astronauta (Sebastijan Korda) ili kinematografa (Stefanos Cicipas), do pilota (Kasper Rud) ili hirurga (Zang Žižen).

Janik Grešnik, na primer, kaže da je možda želeo da krene očevim kulinarskim stopama.

„Nekada sam pravio neke deserte kada sam bio mlađi, kao kolače i druge stvari“, kaže Grešnik.

Međutim, ambicije Italijana su ograničavane jednim problemom: „Volim da kuvam, ali ne volim da čistim!“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

Post koji deli ATP Tour (@atptour)

Španski govornici Karlos Alkaraz i Aleks de Minaur u međuvremenu ne samo da dele zajedničku langaugu: oni takođe imaju interes za pravo. Dalje, obojica su dobili bubu gledajući čuvenu TV emisiju.

„Verovatno ima mnogo veze sa gledanjem ‘Odela'“, rekao je Minaur. „Ne znam kako bih išao sa svim tim učenjem. Kada bih mogao da se izvučem bez učećih dela, onda sam siguran da bih izabrao da budem advokat.“

„Nakon gledanja, bio sam u fazonu: ‘Da nisam teniser, voleo bih da budem advokat'“, dodao je Alkaraz.

Ali težnje Ruda i Cecipasa inspirisane su nekim njihovim interesovanjima u stvarnom životu. Teglobe-trotting priroda profesionalnog tenisa, i sva letenja koja dolaze uz njega, intrigiraju Norvežanina, dok Grk kaže da je povremeno radoznao i kreativan.

„Pronalazim smisao u životu kroz vizuelno“, rekao je, „i želim da ga uhvatim.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98)

Međutim, Đokovićova želja da bude uključen u istoriju možda je najpribliženije isprepletana sa njegovim rekordnim atletskim težnjama.

„Volim istoriju, ili lingvistiku, jednu od te dve… Samo bih bio uključen u neki oblik ili formu u istoriji, ili čak u arhitekturi“, rekao je on.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.