Bokserski rezultati: Zaokruživanje podočnjeka iz Las Vegasa i Tokija

Mario Barrios vs Fabian Maidana Boxing Results

Boxing Results round-up – Japanski bivši svetski šampion u kik boksu Jošiki Takei zaradio je bokserski hardver u samo svojoj devetoj profi borbi, koristeći svoju dužinu i nezgodan stil sa juga kako bi srušio svetskog šampiona u WBO Bantam kategoriji Džejsona Molonija (27-3. 19. KOs) jednoglasnom odlukom.

Takei (9-0, 8 KO) je pobedio rezultatom 116-111 2x i 117-110. Moloni je teško povredio Takeija i izašao na noge u poslednjoj rundi, ali je Japanski upstart preživeo pokojni juriš kako bi zabeležio zasluženu odluku.

Bantamweight: Takuma Inoue (20-1, 5 KOs) UD 12 Sho Ishida (34-4, 17 KOs). Rezultati: 118-109 2x i 116-111. Inoue, Naojin mlađi brat, napravio je prvu uspešnu odbranu svoje WBA Bantamweight Svetske titule.

Flyweight: Seigo Yuri Akui (20-2-1, 11 KOs) UD 12 Taku Kuwahara (13-2, 8 KOs). Ocene: 118-110 i 117-111 2x. Akui zadržava svetsku titulu u WBA kategoriji.

U ko-glavnom takmičenju za Canelo protiv Munguia u Las Vegasu, privremeni WBC šampion u velter kategoriji Mario „El Azteca“ Barrios (29-2, 18 KO) odneo je kući teško stečenu jednoglasnu odluku pobedom nad Fabijanom „TNT“ Maidanom (22-3, 16 KO) posle 12 rundi.

Barios je imao svoj najbolji trenutak u drugoj rundi kada je prizemljio savršenu desnu ruku koja je maidanu poslala dole naglašeno. Međutim, Maidana, mlađi brat bivšeg šampiona dve divizije Markosa Maidane, pokazao je svoj stisak tako što se izdizao sa platna i ostao konkurentan tokom preostalih rundi.

„Maidana se žestoko borila 12 rundi kao što sam očekivao“, rekao je Barios. „Jednom kada je moje oko počelo da otiče bilo je teško pronaći moj domet, ali držali smo se osnova, pokušali da pronađemo otvore i izašli sa pobedom.“

Uspeh Maidane doveo je do toga da se Barios bori sa otečenim desnim okom koje ga je sputavalo tokom cele druge polovine borbi. Uprkos ograničenjima, Barios je prizemljio Maidanu 139 prema 84 tokom 12 rundi i zadao još udaraca u 11 od 12 frejmova.

„Osećala sam se kao da se ovaj gubitak dogodio zbog nedostatka vremena za trening“, rekla je Maidana. „Ali nema izgovora. Vratiću se jači i vratiti svetsko prvenstvo u Argentinu.“

Na kraju 12 odigranih kola, sva trojica sudija postigli su pogodak u borbi 116-111, pošto je Barios zadržao titulu i namerio se na ostatak širom otvorene velter kategorije.

„Želim sav dim u velter kategoriji i spreman sam da se borim najbolje“, rekao je Barios. „Jurim kaiševe. Viva Meksiko!“

U akciji „Pay-per-view“ takođe je privremeni šampion U WBA perjanici Brendon „Srcelomac (25-1-1, 19 KO) zadržao titulu zlobnim nokautom u devetoj rundi putem telesnog pogotka nad bivšom svetskom šampionkom Džesi Magdaleno (29-3, 18 KO).

Bivši svetski šampion u super bantam kategoriji, Figueroa je nastavio da pokazuje da je njegova moć napredovala sa njim u perjanici, postigavši svoj drugi nokaut u tri borbe na težini. Figueroa je ipak sporo počeo utakmicu, pošto je Magdaleno vodio na dve od tri karte kroz četiri runde.

„Jednostavno sam morao da budem strpljiv“, rekao je Figueroa. „Blokirao je telo pogođeno rukom, ali sam morala da ga nosim dole da bih dobila otvor. Čekao sam i dobio sam ga.“

„Više me nerviraju jer je to bila tako bliska borba“, kaže Magdaleno. „Pokušao sam da ustanem svom moжi, ali kada te jednom udare na pravo mesto, teљko je uжi.“

Magdaleno je izgleda imao uspeha u sletanju sa leve strane, dok je Figueroa ugušio veći deo svog rada u ranim okvirima. Međutim, kako je borba odmicala, Figueroa je počeo da pronalazi svoj prekršaj i nastavio je dalje. To je ukljuиivalo i veliku devetu rundu u kojoj je sleteo Magdaleno sa 32 prema 13.

Neposredno pre nego što je poslednje zvono zazvonilo u devetoj rundi, Figueroa je zadao odlučujući udarac, žuljajući levi udicu u telo koje je ostavilo Magdalena u gomili na podu. Magdaleno nije mogao da dohvati noge dok ga je sudija Alen Hagins odbrojavao, a zvanični prekid je došao u 2:59 u rundu.

„Čuo sam zvuk od 10 sekundi i želeo sam da stvorim malo prostora i baš kada sam pružio desnu ruku, bacio je levu udicu u telo i uhvatio me pravo u jetru“, rekao je Magdaleno. „Samo mi je izvadio noge.“

„Možda sam bio malo zarđao ne boreći se 14 meseci, ali šeširi ka Džesi, bila je to velika borba“, rekao je Figueroa. „Osećao sam se veoma opušteno u ringu. Znao sam da moram da uđem, slomim ga i otvorim.“

Otvarajući platu po viđenju, WBA šampion u velter kategoriji Eimantas Stanionis (15-0, 9 KO) vratio se sa produženog otpuštanja i zabeležio jednoglasnu odluku pobedom nad dvostrukim olimpijcem Gabrijelom Maestreom (6-1-1, 5 KO) posle 12 odigranih kola

„Znam da sam rekao da neće biti rđe prstena, ali naravno da je drugačiji kada jednom budete u ringu sa svim svetlima“, kaže Stanionis. „Bilo je veoma emotivno vratiti se u ring posle tako dugog i frustrirajućeg vremena. To nije bila moja najbolja predstava. Vratiću se sledeći put i bolje zasigurno.“

„Osećao sam da me Stanionis poštuje, bila je to teška borba“, rekao je Maestre. „Nije ispadalo onako kako sam želeo sa svetskom titulom, ali smo navijačima priredili šou i, kao što sam rekao na konferenciji za novinare, to je bio kradljivac predstava.“

U revanšu amaterskog duela od pre skoro 10 godina, Stanionis je ponovo izašao kao pobednik prizemljivši impresivnih 41 odsto svojih šuteva. Iako je Maestre zadao preko 100 udaraca strujom više od svog protivnika, Stanionis je ubacio 180 udaraca strujom u poređenju sa Maestreove 152.

„Pucnji iz struje bili su razlika“, rekao je Stanionis. „Samo me je dodirivao i udarao sam ga velikim zverkama i vršio pritisak na njega sve vreme. To je bila borba „uradi ili umri“ za njega i mislim da je imao dobru predstavu i da sam bila dobro.“

Maestreova aktivnost nije bila dovoljna da Stanionis istupi, pošto je litvanski olimpijac 2016. koristio impresivan niz levih udica i aperkata kako bi uporno gurao protivnika koji juriša. Stanionis je uspeo da nadmudri Maestrea u sve osim tri od 12 rundi.

Posle 12 odigranih kola, sva trojica sudija zabeležili su široku pobedu stanionisa, a konačne pobede su bile 119-109, 118-110 i 117-111.

„Moj kutak mi je davao dobre savete i ohrabrenje tokom cele borbe“, kaže Maestre. „Veoma cenim trenera Salasa i ceo moj tim. Vratiжu se jaиi. Nema sumnje u to. Nestrpljiv sam da vidim šta je sledeće.“

„Samo želim da budem aktivan“, rekao je Stanionis. „To je glavni prioritet. Bio sam odlepljen dve godine i u mojoj zemlji Litvaniji, gde nema najboljeg sparinga. U sledećem kampu sve će biti bolje.“

Pre isplate, PBC u Prajm Video akciji bio je na vrhu super velter kategorije Isusa „Mono“ Ramosa (21-1, 16 KO) koji je isporučio TKO Johana Gonzalesa (34-3, 33 KO).

Ramos je napao Gonzalesovo telo tokom čitavog meča, a udarci tela čine 51% njegovih ispaljenih udaraca strujom. Gonzales je veći deo borbe uspeo da ostane na nogama, sve dok Ramos konačno nije uspeo da ga stavi na platno kasno u devetoj rundi sa uštinutim levim udicom.

Ne gubi vreme, Ramos je skočio na ranjenog protivnika sa talasom udaraca strujom koji su ponovo poslali Gonzalesa na prostirku, baš kada je sudija Harvi Dok uskočio da mahne naletu. Zvanična obustava je usledila u 2:56 od devete runde.

Otvarajući prezentaciju striminga uživo, u usponu super velter kategorije Vito Mielnicki Junior (18-1, 12 KO) dva puta je ispustio Ronalda Kruza (19-4-1, 12 KO) na putu ka jednoglasnoj odluci posle 10 rundi.

Dvadesetjednogodišnji Mielnicki je postigao svoj prvi nokdaun levom rukom gotovo istovremeno zvonom da bi završio rundu tri, i ponovo spustio Kruza levom zakašnjenja u drugoj rundi. Sva trojica sudija videli su borbu u Mielnickijevu korist, rezultatom 99-89, 98-90 i 96-92.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.