Predsednik WBC-a nesiguran u plan Turkija Alalšika za funtu

Turki Alalshikh Mauricio Sulaiman WBC Pound for Pound

Predsednik SBC-a nije siguran u pogledu planova predsedavajućeg Saudijske Arabije Turkija Alalšika da jedno telo nadgleda boksersku listu Funta.

Alalšik želi da podrža projekat kojim bi sveobuhvatni panel bend imao jedinstven ratifikovani P4P redosled kljucanja.

Otkrivajući svoje namere nakon što je gledao Kako Naoya Inoue cementira svoje mesto na vrhu Super Sport funte za Funtu Top 50, Alalshikh je izjavio: „Inoue je odličan bokser, ali Crawford je funta za funtu broj jedan.

„Ne znam kako funkcioniše rang lista i da li postoje jasni kriterijumi, ali izgleda da su u pitanju neka lična mišljenja i netačnosti. Verujem da je boksu potreban jedan entitet da bi se procenio sa transparentnošću i kredibilitetom. Uskoro ću podržati projekat, kad smo već kod toga.“

Mauricio Sulaiman se umešao da podseti Alalšika da su te liste samo debata i da nisu namenjene da budu definitivne ni za jednog od boraca koji učestvuju.

„Dragi prijatelju, lista funti za funtu se zasniva na mišljenjima, a postoje različite liste. To je samo zabavna aktivnost koja održava boks u diskusijama.

„Srećom, prolazimo kroz eru sa toliko velikih boraca na takvoj listi i drugih koji bi trebalo da budu uključeni“, dodao je on.

Super Sport ima Inoue na vrhu zbog svoje aktivnosti i rekorda protivnika u proteklih nekoliko godina. Nažalost po Kroforda, borba jednom godišnje nije idealan način da ostanete kao lice boksa.

Nesumnjivo, prva četiri čine Inoue, Crawford, Oleksandr Usyk i Canelo Alvarez, a mnogi nisu sigurni kakav bi stvarni poredak trebalo da bude. Međutim, na osnovu mnogo faktora objašnjenih na Super Sport funti za Pound Top 50 stranicu, Inoue je sada najbolji.

Posle Canelove pobede nad Jaime Munguiom, takođe se vodi debata o pomeranju meksičke superzvezde sa četiri na tri posle toga. To će biti ratifikovano narednih dana.

Super Sport funta za funtu Top 10 – maj 2024.

1 Naoya INOUE
2 Terence CRAWFORD
3 Oleksandr USYK
4 CANELO Alvarez
5 Dmitry BIVOL
6 Vasiliy LOMACHENKO
7 Shakur STEVENSON
8 Gervonta DAVIS
9 Artur BETERBIEV
10 Kazuto IOKA

*Rajan Garsija je trenutni broj deset, ali mesto super lakih igrača je na pregledu zbog neuspešnih doping testova. Canelo će biti premešten do kraja nedelje kada bude potvrđen.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.