Flojd Mejveder pokušava da pobedi Canela sa Meksikom

Floyd Mayweather Mexico Canelo

Flojd Mejveder je pokušao da nadmudne starog rivala Canela Alvareza sa Cinco de Mayo objavom o tuči organizovanoj u Meksiku.

Nekoliko sati nakon što je Canelo pobedio zemljaka Džejmija Munguia u prvoj ikada sve-meksičkoj neprikosnovenom borbi za titulu u super srednjoj kategoriji, Mejveder je izabrao da da svoju potvrdu.

Mejveder je rekao: „Srećan Cinco De Mayo“ svojim skoro 30 miliona pratilaca na Instagramu sa informacijama o njegovom nameravanom meksičkom izletu.

Svetski šampion sa pet kilograma planira ‘Veliku objavu’ za 15. On je poručio navijačima da ‘ostanu uz nas za predstojeću borbu’ kako bi se osiguralo da svi znaju da se vraća u ring.

„Novac“ se vraća u akciju nekoliko meseci nakon neuspešnog revanša sa Džonom Gotijem III je ispario uprkos tome što su Mejveder i njegov tim otkrili da se povratak borbe dešavao tokom Nedelje Superboula u Las Vegasu. Prva potvrda nikada nije bila praćena daljim najavama za navijače, pa su neki ostali u mraku i razočarani. Međutim, došlo je do određenog olakšanja jer se prvi događaj na kojem su nastupili Mejveder i Goti na Floridi završio masovnom tučom koja je počela unutar ringa. Mnogi, uključujući prisutne poznate ličnosti, pretrpeli su povrede kada je izložba izmakla kontroli zbog Gotijeve diskvalifikacije.

Mejvederova odluka da zahteva revanš našla se pod dodatnom lupom posle ličnih pretnji između obe strane tokom posledica. Samo ta činjenica čini malo verovatnim da će Mejveder nastojati da se suoči sa Gotijem u njegovom događaju u Meksiku.

Sledeća borba Flojda Mejvedera

Pa, protiv koga bi Mejveder mogao da se bori? To bi trebalo da bude meksički protivnik i verovatno neko iz njegove ere. Ali poznavajući Mejvedera, to neće biti slučaj. Neki Jutjuber, uticajnik, ili takav protivnik ne bi iznenadio nikoga u trenutnoj klimi.

Ako namerava da dospe na naslovne strane kao što je borba Džejka Pola protiv Majka Tajsona radila poslednjih nekoliko nedelja, onda ko zna šta Mejveder ima u rukavu.

To mora da je nešto veliko a ne u skladu sa nekim od njegovih poslednjih nekoliko protivnika ako Flojd Mejveder želi značajno da skrene pažnju sa sadašnjeg Pola protiv Tajsona.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.