Andrej Rublev prevazišao groznicu i pohvalio lekare posle osvajanja Madrid Opena po prvi put

Andrej Rublev prevazišao groznicu i pohvalio lekare posle osvajanja Madrid Opena po prvi put

Rublev se osećao bolesno cele nedelje, ali se okupio da pobedi Feliksa Auger-Alijasimea u tri seta u nedelju i osvoji svoju drugu Masters 1000 titulu.

MADRID (AP) — Uprkos neprospavanim noćima koje se bore sa temperaturom, Andrej Rublev je pronašao način da uzvrati udarac i prvi put osvoji Madrid Open.

Rublev se osećao bolesno cele nedelje, ali se okupio da pobedi Feliksa Auger-Alijasimea u tri seta u nedelju i osvoji svoju drugu Masters 1000 titulu.

Rublev je pobedio 4-6, 7-5, 7-5, nakon što je Auger-Alijasime duplom greškom na poslednjem poenu finala na turniru na šljaci u španskoj prestonici.

„Rekao bih da je ovo najponosnija titula u mojoj karijeri“, rekao je Rublev. „Bio sam skoro mrtav svaki dan. Nisam spavao noću. Poslednja tri, četiri dana nisam spavao.“

Rublev je dao „pune zasluge doktorima“, koji su „radili neke nezgodne stvari“ samo da bi bili sigurni da može da igra.

„Nemam reči“, rekao je osmoplasirani Rublev. „Da znate kroz šta sam prošao u proteklih devet dana, ne biste mogli ni da zamislite da ću uspeti da osvojim titulu.“

Dvadesetšednogodišnji Rus osvojio je svoju prvu Masters 1000 titulu u Monte Karlu prošle godine. Auger-Aliassime je igrao u svom prvom finalu na ovom nivou.

Rublev je u Madrid ušao u niz poraza od četiri meča posle ranih izlazaka u Indijan Vels, Majami, Monte Karlo i Barselonu. Jednu od svojih pobeda u Madridu zabeležio je u četvrtfinalu protiv favorita domaće publike Karlosa Alkaraza.

Sada ima 16 titula u karijeri, a dve ove sezone posle Hong Konga u januaru. Stigao je sa rekordom 5-1 protiv Auger-Alijasimea, uključujući i pobedu u njihovom jedinom meču na šljaci.

Na putu Auger-Alijasimea do finala došlo je do povlačenja drugoligaša Janika Grešnika zbog povrede uoči četvrtfinala, a Jirži Lehecka se povukao protiv Kanađanina u prvom setu polufinala.

Druge povrede pogodile su žreb za muškarce u Madridu, počev od povlačenja Novaka Đokovića pre turnira. Daniil Medvedev se povukao u četvrtfinalu, dok je Alkaraz bio sputan bolnom desnom rukom i Rafael Nadal se povukao iz onoga što je verovatno bilo njegovo poslednje pojavljivanje u rodnoj zemlji.

Iga Sviatek je u subotu prvi put u karijeri osvojila žensku titulu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.