Kik-bokser, 44-0, Flojd Mejveder KO’d u redu za WBC pogodak za titulu

Floyd Mayweather kickboxer Tenshin Nasukawa

Tenshin Nasukawa, kik-bokser koga je Flojd Mejveder obrisao sa poda ljubaznošću rušenja u prvoj rundi, u redu je za pogodak za WBC titulu.

Nasukava je zabeležio pobedu u boksu prošlog januara i vratiće se akciji u narednim nedeljama. Japanska zvezda, koja se može pohvaliti rekordom od 44-0 u svom prethodno odabranom sportu, dokazuje da je pregršt pugilizma, što su nedavno saznali Luis Tores i Luis Pačeko.

Tores je pogodio platno u prvoj i poslednjoj rundi od osam, dok je Tenshin dominirao u postupku u Ariake Areni u Koto-Kuu. Tenshin je potom to ispratio penzionisanjem Pačeča za tri.

Otkako je tri puta ispao i ponižen od strane Flojda Mejvedera 2018. godine, Tenshin se nije osvrtao. Otišao je na KO pohod u borilačkim veštinama pre nego što se upustio u boksersku trku sa Top Rankom.

Sada 3-0, biće pokrenuti planovi da se Tenshin brzo pomeri ka pogotku za titulu sa njegovim imenom koje je zauvek povezano sa Mejvederom. Borba, koja se odigrala u RIZIN 14, bila je uspešna za Tenshina uprkos činjenici da je bio van svoje dubine. Mejveder ga je odveo u školu, ali Ješin je ubovao nagrade višeg profila.

Kada je Tenshin trajno prešao u boks uprkos svom izuzetnom rekordu u kik-boksu, obrve su podignute. Ali nije pogrešio od trenutka kada je prešao preko.

Promoter top ranga Bob Arum je dovoljno pronicljiv da zna da će Tenshin imati dosta očiju na njemu ako uspe da osvoji titulu u bantam kategoriji.

Čovek koji poseduje WBC titulu je, naravno, japanski start Junto Nakatani. Sada poravnat sa Arumom, postoji velika mogućnost da se Tenshin suoči sa Nakatanijem za titulu. Arum je zastupao i jedno i drugo, tako da je nesumnjivo na dnevnom redu kao mogući budući događaj.

Tenshin je svetski bokserski savet ocenio kao broj jedanaest, četiri mesta unutar granice dobrovoljnog osporavanja titule. Za sada, Tenshin verovatno nije izgubio nijednu rundu od svog profi bokserskog debija i bio bi veliki protivnik Nakatani.

Čak se priča i o potencijalnoj budućoj borbi sa Naojom Inoue. Kao prvo, Tenshin bi se pokazao tako što bi preuzeo šampionat.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.