Iga Sviatek se vraća u finale Madrid Opena pobedom nad Medison Kiz, Daniil Medvedev se povlači u četvrtfinalu sa povredom

Iga Sviatek se vraća u finale Madrid Opena pobedom nad Medison Kiz, Daniil Medvedev se povlači u četvrtfinalu sa povredom

Madrid Open je jedino visokoprofilno evropsko takmičenje na šljaci koje Sviatek tek treba da pobedi. To će biti treće finale u godini za Sviatek, posle titula u Indijan Velsu i Dohi.

MADRID (AP) — Iga Sviatek krstario je do pobede nad Medison Kiz u dva seta i tako se u četvrtak drugu godinu za redom plasirala u finale Madrid Opena, dok se Daniil Medvedev povukao iz četvrtfinala protiv Jiržija Lehecke zbog povrede.

Prvoplasirani Sviatek pobedio je u polufinalu 20.

„Bila je to prilično čista predstava i zaista solidna igra od mene“, rekao je Sviatek. „Zadovoljan sam svime.“

Madrid Open je jedino visokoprofilno evropsko takmičenje na šljaci koje Sviatek tek treba da pobedi.

To će biti treće finale u godini za Sviatek posle titula u Indijan Velsu i Dohi.

Ona će se suočiti sa svetom br. 2 Aryna Sabalenka ili br. 4 Elena Rybakina.

„Srećan sam što možemo da igramo finale protiv vrhunskih igrača“, rekao je Sviatek. „To pokazuje doslednost. Sigurno će to biti izazov, ko god da bude, i težak meč. Biću spreman. Fokusiraću se na sebe.“

Sabalenka je prošle godine pobedila Sviatek u finalu Madrida.

Kiz je rekla da je razočarana ali da ima „mnogo zaista sjajnih stvari koje treba uzeti sa turnira“ u španskoj prestonici.

„Prošlo je mnogo vremena od kada sam dobio četiri meča zaredom. Ima mnogo toga da se izgradi. Očigledno je veliki momentum odlaska u Rim sledeće nedelje“, rekla je ona. „To je očigledno tek moj četvrti turnir nazad posle povrede ramena, tako da da radim tako dobro ovde i da mogu da odigram neke teške mečeve i da imam neke mečeve u tri seta i da budem fizički 100 odsto miran i da mogu da se radujem Rimu i nadam se da ćemo igrati neki dobar tenis postoji ogroman pozitivan“.

MEDVEDEV POVREĐEN

Medvedev se povukao posle poraza u prvom setu 6-4, poslavši 31.

Medvedevu, broju 4 na svetu, bio je potreban tretman na gornjoj desnoj nozi dok je vodio 3:2, žaleći se da ima problema da se pomeri udesno. Bilo mu je potrebno i lečenje na 4:3, a nakon što je Lehecka u devetom gemu prelomila servis za osvajanje seta, Medvedev je odlučio da ne nastavi.

„Nikada nije lako u ovakvom meču“, rekao je Lehecka povodom odlaska Medvedeva u penziju. „Kada bih birao način na koji ću pobediti u ovom meču, ne bi bilo tako. Tako da, naravno, nikada nije lako videti protivnika kako se muči, ali u tom trenutku, samo treba da se fokusirate na sebe, pokušavajući da izvučete maksimalan nivo iz sebe.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.