De La Hoja objavio ‘rat’ posle mega-karte odlikuje sopstvenog borca

Oscar De La Hoya tweet

Oskar De La Hoja nastavio je da zbunjuju ljubitelje boksa i medije ove nedelje objavivši rat događaju na kojem je učestvovao njegov borac.

Zlatni dečak je izneo sličnu pretnju pre nego što je predsedavajući Saudijske Arabije Turki Alalšik objavio nameru da povede ‘Sezonu Rijada’ na teritoriju De La Hoje u Los Anđelesu zajedno sa Edijem Hernom.

Rekao je: „Niko, mislim niko, ne dolazi u moju zemlju i grad misleći da može da preuzme boks. Ja sam pre uvek borac. Boriću se žestoko za ono što najviše volim, a to je boks.“

Nekoliko dana kasnije, Alalšik je stajao uz Hearna – koji je bio na čelu promocije, kako bi potvrdio jednu od najboljih karata viđenih u SJEDINJENIM Državama u poslednjih nekoliko decenija.

U delu potvrde navedeno je da će De La Hoja neporažena zvezda Vergil Ortiz zadržati mesto na karti, koja je predmet pobede u subotu.

„Bivši svetski šampion u superligaškoj kategoriji Tim Ciu čeka Vergila Ortiza Juniora, koji je predmet ishoda njegove borbe protiv Tomasa Dulormea ovog vikenda“, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Dakle, tu sve ovo postaje malo zbunjujuжe. Zlatni dečak je na dnu plakata; njihov borac je spreman da bude dodat u zakon, a citat De La Hoje deluje kao da voli život radeći sa Edijem i Turkijem.

De La Hoja citat glasi: „Oduševljeni smo što učestvujemo u onome što će biti naslagana karta Los Anđelesa u znak podrške sezoni u Rijadu. Želja njegove ekselencije da radi sa svim promoterima kako bi se najbolje borbe savršeno uskladila sa onim što Zlatni dečak isporučuje godinama.

„Verujem da će ovo biti početak divnog partnerstva koje ide napred. Ako Vergil pobedi ove subote, biće spreman da se kotrlja i ukrade šou protiv Tima Tszyua u ne može da propusti borbu godine.“

U roku od nekoliko sati od završetka konferencije za štampu i brujanja na društvenim mrežama o odlasku u stratosferu, De La Hoja je na svom Tviter nalogu objavio šta zaista misli o novoj zori.

„Nijedan promoter ne dolazi na moju teritoriju i misli da mogu da preuzmu ‘moj’ sport! Ovo je rat! Ovo je usmereno na osobu koja ne zna s**** o boksu!“

Meta Hearna, a ne Alalshikh, De La Hoyina reakcija je izazvala masovnu konfuziju. Neki navijači su upozorili bivšeg desetostrukog svetskog šampiona ‘da ovo ne zabrlja’ i da ne uklanja Ortiza iz zakona.

Na vrhu računa je funta za funtu zvezda Terens Kroford. ‘Bud’ izaziva Israila Madrimova za WBA i WBO privremene titule u super velter kategoriji 3.

Prema dokumentu do kojeg su došle Svetske bokserske vesti, mnogi entiteti promovišu naslaganu karticu. To je karta sezone u Rijadu, sastavila se zajedno sa Selom, Ligom 1 i Boksingom, ali u saradnji sa World Of Boxing, TGB Promotions, Golden Boy, Goldstar, Queensberry, Salita Promotions i Warriors Boxing Promotions.

Pored toga, De La Hoja nije prisustvovao događaju početka takmičenja, a priča je otkrila više na medijskim događajima za Ortiz protiv Dulormea.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.