Rajan Garsija protiv Devina Hejnija: ‘Neće biti revanša’

Ryan Garcia vs Devin Haney rematch

Revanš Rajana Garsije protiv Devina Hejnija nije na stolu uprkos značajnoj potražnji bokserske zajednice, mogu da otkriju Svetske bokserske vesti.

Vest dolazi posle odgovora na izjavu borca koji je izgubio. Hejni se osvrnuo na to da ga je Garsija tri puta ispustio nakon što je uspešno napravio težinu. Nasuprot tome, Garsija nije pokušao da se svede na 140 kilograma i iskoristio je veliku prednost u noći borbe.

Usledila je većinska odluka, koja se pre svega pripisuje nokdaunu nanetom oslabljenom Hejniju. Kao rezultat toga, ‘San’ će razmišljati o prelasku u velter kategoriju u narednim mesecima.

Hejni je o svom prvom porazu rekao: „Kao prvo, želim da kažem, Alhamdulillah Allah je savršen planer. Verujem njegovom planu bez obzira na sve. Bio sam kratak, ali ovaj boks. Ako me neko poznaje, zna da sam pravi takmičar, i uvek sam želeo da testiram svoje veštine protiv najboljih boraca na svetu.

„Rajan je, uprkos okolnostima, pobedio te noći i to je u redu. Osećam se kao da je težina odigrala ulogu u tome, ali samo Alah zna. Voleo bih da ga vratim i pružim navijačima poštenu borbu u okviru dogovorene težine.

„S tim u vezi, uživam u vremenu sa porodicom i prijateljima i izmišljam svoje ramazanske dane. Hvala svim mojim pristalicama i svima koji su učestvovali u ovom događaju. Kada završim sa izmišljajući dane Ramazana, reći ću vam šta je sledeće!

„Cenim sve koji su posegnuli. Preplavljena sam ljubavlju! Vratiжu se bolje nego ikad. InshaAllah.“

On je dodao: „Hvala, Oskaru i Zlatnom dečaku, Ediju Hernu i svim mečevima, DAZN-u, Maurisiju i WBC-u, i svim DHP-om. Sjajno veče boksa, Alhamdulillah.“

Reagujući na Hejnijev poziv na drugu borbu, Oskar De La Hoja je odmah pogazio nade, očigledno zbog umešanosti Edija Herna.

„Srećno sa Edijem, ali revanša neće biti. Srećno u karijeri, i srećno sa Edijem – evropskim promoterom koji pokušava da uspe u SAD.“

U pravom stilu Rokija Balboe, ‘Neće biti revanša’ osim ako se De La Hojaov odnos prema Hearnu drastično ne promeni.

Reči predsedavajućeg Zlatnog dečaka usledile su posle slične izjave o kartici sezone u Rijadu organizovanoj za 3. avgust na BMO stadionu. Izgleda da De La Hoja nema vremena za Hearna uprkos tome što je radio zajedno sa njim na događaju Garsija protiv Hejnija.

Što se tiče Hejnija, čeka se obavezna obaveza preko puta Šandora Martina ukoliko bivši kralj lakih igrača odluči da ponovo pokuša da napravi 140. Po svemu sudeći, potez do 147 mora da bude pravi potez.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.