‘Terens Kroford jedan od mojih favorita’ – kaže šampionski protivnik

Crawford vs Madrimov

Israil Madrimov kaže da je Terens Kroford jedan od njegovih omiljenih boraca dok se WBA šampion u super velter kategoriji priprema da se suoči sa bokserskim velikanom.

Njih dvojica su govorili dok su išli licem u lice na konferenciji za novinare u Njujorku u sredu da objave ‘Rijad sezonsku kartu’ u Los Anđelesu 3.

Kroford (40-0 31 KO) juriša da postane svetski šampion sa četiri težine dok se kreće do 154 kilograma, nakon što je u julu osvojio velter kategoriju zapanjujućom pobedom KO nad Erolom Spensom koji će biti krunisan neprikosnovenom šampionom na 147 kilograma u Las Vegasu. Zvezda Omahe je već vladala petlama u Super lakoj i laganoj kategoriji, a sada velikana za funtu utišava na zacementiranje veličine prisvojivši počasti na četvrtoj težini.

Madrimov (10-0-17 KO) je čovek koji stoji Krofordu na putu, a uzbekistanski šampion pravi prvu odbranu titule protiv najteže moguće opozicije posle osvajanja pojasa na spektakularan način u svom poslednjem izlasku u Saudijskoj Arabiji. Dvadesetdevetogodišnjak je u martu preuzeo Magomeda Kurbanova za upražnjenu titulu u Rijadu. Zaustavio je Rusa u pet rundi dominantnim učinkom kako bi nastavio impresivan nepobeđeni nalet u plaćenim redovima posle blistave amaterske karijere.

„Ponosan sam što sam partner sa Rijadom Sezonom i HE Turkijem Alalšikom na njihovom prvom bokserskom događaju u Sjedinjenim Državama. Jedva čekam da se vratim u ring u svojoj četvrtoj klasi težine i podsetim svet zašto sam najbolji borac za funtu na svetu“, rekao je Terens Kroford. „Israil Madrimov je ogroman i zabavan borac, ali 3. Ovo je doba Terensa Kroforda.“

„Terens Kroford je jedan od mojih omiljenih boksera i jedan od najboljih boksera na svetu“, rekao je Israil Madrimov. „Veoma sam uzbuđen što ću dobiti ovu priliku da dam izjavu, i hoću Inšalu.“

Glavni događaj se nadovezao na donji veš koji treba da očara ljubitelje borbe.

Nedavno krunisani WBA šampion u superlakoj kategoriji Isak Kruz prvi put brani titulu protiv američkog jugozapada Hozea Valenzuela.

Dvojica najodlučnijih bokserskih teškaša Sjedinjenih Država boriće se sa bivšim ujedinjenim šampionom u teškoj kategoriji Edijem Ruizom, vraćajući se u ring prvi put od jednoglasne odluke pobedom protiv Luisa Ortiza u septembru 2022.

Bivši svetski šampion u superligaškoj kategoriji Tim Tszyu čeka Vergila Ortiza Juniora, koji je predmet ishoda njegove borbe protiv Tomasa Dulorma ovog vikenda, dok će Dejvid Morel sa Kube nastojati da sačuva svoj nepobeđeni rekord u takmičenju u lakoj kategoriji protiv američkog borca Radivoja Kalajdžića.

Endi Kruz, osvajač zlatne olimpijske medalje u lakoj kategoriji, nastavlja svoju laganu kampanju kada se okomio na Meksikana Antonija Morana.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.