Roj Džons junior sumnja da Džejk Pol može da preuzme moć Majka Tajsona

Mike Tyson vs Julius Francis

Roj Džons junior, poslednji čovek koji je podelio prsten sa Majkom Tajsonom, veruje da je Džejk Pol u nevolji 20. jula u Teksasu.

„Ar Džej“ je razgovarao sa Šejnom Mozlijem na svom podkastu o predstojećoj letnjoj borbi, koja bi trebalo da se dogodi na AT&T stadionu, domu Dalas Kaubojsa, i živi na Netfliksu. Džons kaže da čak i kada se borio sa Tajsonom, na izložbi u 54.

Džons veruje da su samo najteži teškaši na svetu mogli da podnesu ono što ‘Gvozdeni’ Majk jede tokom borbi.

Bivši kralj funte za funtu rekao je Mozliju: „Majk Tajson je i dalje najjači udarač sa kojima sam ikada bio u ringu. Sa 55 godina, u to vreme, moћda imam 57 godina sada ili 58. On je još uvek najjači udarač sa kojima sam ikada bio u ringu. Prvi put kad me je udario u grudi, osećao sam se kao da me je mazga šutnula u grudi. I ako pogodi nekoga sa ovakvim hicem, ili izlazi ili pada, pogotovo momci koji nisu navikli da budu tako udareni. Znate šta hoću da kažem?

„Sa ovakvim tipovima ljudi kao što su Ivander Holifild i Lenoks Luis, ovi momci su veći i mogu to da uzmu, ali Džejk Pol, mislim da neće moći to da uzme. Možda će ga tako pogoditi u bradu, videćemo, ali biće teško (za njega).“

Uprkos upozorenju Džonsa, Pol je i dalje favorit za pobedu na takmičenju, što teksaško Odeljenje za licence i propise tek treba zvanično da potvrdi kao izložbu ili profesionalni nalet. Jutjuber je aktivan kao bokser uprkos sumnjama u njegove sposobnosti. Tajson još uvek nije u potpunosti ubedio sve da su njegovi kratki video klipovi eksplozivnosti održivi u dužem periodu – kao što će biti potrebno protiv 27-godišnjaka.

Majk Tajson star bi zbrisao Pola za nekoliko sekundi. Međutim, posle dvadeset godina van akcije i vremena oca ne može se poricati, izlažući slučaj da 58-godišnjak pobedi nekog 31 godinu svog juniora je veliki zadatak.

Tajson će biti u borbi sve dok njegovo telo izdrži – to je realnost situacije. Mnogi to vide kao pokušaj Pola da iskoristi Tajsona zbog svog imena, ali drugi to vide kao borbu od pedeset i pedeset.

Proces starenja obično ostaje neporažen u ovoj situaciji, doduše, kako je Tajsonov stari neprijatelj Ivander Holifild saznao na svoju štetu 2021. godine.

Holyfield nije uspeo da i traje rundu sa 58 godina kada se suočio sa 44-godišnjim Vitorom Belfortom na Trileru.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.