Džejk Pol Hulks na 30 kilograma za Majk Tajson izazov u teškoj kategoriji

Jake Paul bigger weight for Mike Tyson

Džejk Pol je nagomilao trideset funti za test u teškoj kategoriji protiv Majka Tajsona uprkos tome što je još uvek pred njim dug kamp.

Jutjuber koji je postao wannabe bokser suočava se sa Tajsonom 20.

U pripremi, pretežno kruzer ima za cilj da znatno nagomila i svoj novi višak kilograma pretvori u prednost u odnosu na 58-godišnju legendu teške kategorije.

Bivši svetski šampion i bokserski superstar Šugar Šejn Mozli otkrio je Polovu težinu nakon što je ove nedelje naleteo na bivšu Dečju zvezdu Diznija.

Mozli je rekao, u razgovoru sa Rojem Džonsom juniorom na svom podkastu: „Video sam Džejka Pola juče, i težak je 230 kilograma. Imao je 230 godina i stvarno je bio velik. Rekao je da se osećao brzo kao kada je imao 185 ili 190 godina.

„Još je mlad, ali da li će biti spreman za borbu protiv Majka Tajsona?“

Pol se potom pojavio na DAZN-u kako bi razgovarao o svom izazovu protiv Tajsona, koji smatra da je udarac 9:1 počeo borbu kao favorit. Razlika u godinama je prevelika da bi se brojčani krckači ignorisali, jer je Pol 31 godinu mlađi, svežiji i aktivniji od Tajsona.

‘Gvozdeni’ Majk se nije borio od egzibicione 2020. protiv Roja Džonsa juniora. Pre toga, „Najgadniji čovek na planeti“ je bio van komisije petnaest godina.

Nije ni čudo što je Pol samouveren.

„To je veoma nadrealno. Ovo je jedna od najvećih borbi u istoriji i samo sam počastvovan što sam deo toga“, rekao je on za DAZN. „Sa plesnim partnerom kao što je Majk Tajson, nisam mogao ni da sanjam o ovome.

„Ponizan sam; Sve to dugujem svojim obožavaocima i svojim pristalicama. Upravo smo stigli kroz naporan rad, rizikovali i nokautirali ljude. To ću nastaviti da radim 20.

„Majki, ujka Majk, volim te. Izgledaš neverovatno, ali može biti samo jedan pobednik. Ћao mi je, ali moram da te dokuиim, brate.“

Pol protiv Tajsona ima element intriga potreban svakoj borbi da ga preuzme preko tog praga redovnog događaja. Uz to, organizatori na MVP-ju su lukavo dodali revanš između Kejti Tejlor i Amande Serano u miks.

Činjenica da nema Pay-per-view-a i ta dva napada imaju toliku težinu, sa onima koji će se verovatno uključiti, navodi mnoge da poveruju da će serija biti ogroman uspeh i da će uzgajati više YouTuber vs Legend krosover iste prirode.

Majk Tajson će uvek biti nerešen u boksu, dok će Džejk Pol takođe biti nerešeno gde postoje povišeni brojevi striminga. Za bokserske čistunce, 20. jul bi mogao da bude pravi ili prelomni put za taj žanr. Ako se Tajson teško povredi kada se suoči sa mladim borcem sa skoro šezdeset godina, ceo taj deo bokserske industrije je ugrožen.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.