PSG: Radoznale reakcije nekih igrača i Nasera Al-Kalaifija posle titule

PSG: Radoznale reakcije nekih igrača i Nasera Al-Kalaifija posle titule

Nezadrživo, Pari Sen Žermen je šampion Francuske 2024. Parižani su ovu titulu osvojili u nedelju uveče, pošto pobeda Liona protiv Monaka matematički ukopava šanse Asemista da uhvate korak sa glavnim klubom, solidnim liderima od samog početka prvenstva. Bila je to dvanaesta ligaška titula za Pariz, koji je ove sezone zavladao vrhovnim u Ligi 1. To je u stvari i treća titula u nizu za PSG u Ligi 1, a druga titula u sezoni posle Trofeja des Čempionšipa.

Titula koju su savladali parišanski igrači, dok nije sve bila staza ruža. Postojala je ta Mbapeova sapunica koja je logično poremetila prve mesece sezone, dok je Luis Enrike takođe dobio dosta kritika. Na društvenim mrežama, šampioni Francuske nisu oklevali da podele svoju radost sa pristalicama.

Reakcije svih vrsta

Kajlijan Mbape je ponovo objavio PSG najavljujući titulu sa puno srca, za onu koja mu je poslednja titula prvaka Francuske. Proslava emodžija, kao Ahraf Hakimi ili Lukas Hernandez. Drugi su bili trezveniji i jednostavno su ponovo objavili mesto u klubu, kao Ousmane Dembélé. „Ponosan na ovu grupu“, postavio Fabijan Ruiz na svoj Instagram nalog. Ali jasno je da je Serhio Riko bio najiskričniji. „Bila je ovo teška sezona. Nisam mogao da budem sa vama na dnevnoj bazi, moji saigrači, ali od prvog trenutka, pratio sam vaše rezultate izdaleka. Uvek sam sebe smatrao punopravnim članom tima: ohrabrujući, šaljući pozitivne vibracije, trenirajući da se što pre vratim i da svaku utakmicu proživim sa istom strašću i intenzitetom.“napisao je španski golman, koji se još uvek oporavlja od nesreće.

Naser Al-Kalaifi je takođe ukazao na izražavanje. „Čestitam svim igračima, našem treneru Luisu Enrikeu i njegovom stručnom štabu, Luisu Kamposu i njegovom odeljenju, kao i svim članovima Kluba. Od početka sezone ekipa je tako kolektivna i ujedinjena. Ne zaboravljam navijače, koji su bili izvanredni, bez obzira na rezultat. Osvajanje lige je fantastično, ali osvajanje Lige 1 po dvanaestom vremenu je još posebnije za sve povezane sa Pari Sen Žermenom“.– rekao je pariski predsednik. Sada je vreme za Ligu šampiona…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.