Chris Eubank Jr prekida veze sa Braćom Sauerland

Chris Eubank Jr and Kalle Sauerland

Vaserman je u petak objavio da je Kris Eubank junior prešao iz Braće Sauerland u prijateljskom odlasku.

Britanska zvezda srednje kategorije, kandidat broj jedan za ujedinjenog šampiona Janibeka Alimkhanulija, spremna je za nove pašnjake posle nekoliko meseci provedenih na marginama.

Eubank postaje slobodan agent posle turbulentnog nedavnog vremena sa Sauerlandsima. Nedavno neslaganje oko izbora protivnika možda je doprinelo rastanju.

Eubank je u decembru izašla u javnost sa svojim razočarenjem. Rekao je: „Otišao sam na spavanje nakon što sam pristao da se borim sa Janibekom za svetske titule. Probudio sam se, i sada moj promoter pokušava da me natera da se borim sa Etnosom Olihom.

„On je bokser za koga niko nije čuo. Kako i zašto?“

Sauerland je pomenuo Olihu, šampiona sa 19-0 koji drži IBO pojas, kao potencijalnog neprijatelja zbog obaveznog naređenja. Međutim, Janibek je ostao prvi izbor Eubanke.

Glasine oko logorske vatre eskaliraju da će Janibek pristati na odbranu protiv Šejna Mozlija juniora. Taj šapat se emitovao samo u protekla 24 sata pre nego što je Vaserman potvrdio razlaz.

Rekli su: „Bila je to emotivna voћnja! Želim vam sve najbolje u budućnosti, Kris i Nova Sport!“

Što se tiče Janibeka, blokada Puta Mozli će biti udarac, pošto je kazahstanski udarač ranije bio zainteresovan da se suoči sa Eubankom. On je za Skaj Sports rekao: „Ne vidim Eubank Juniora kao dobrog borca“ Ako beži od mene, to znači da su u nižoj poziciji.

„Demetrius Andrade nije bio zainteresovan da se bori sa mnom. Htela sam da se borim sa njim jer sam znala da ću ga nokautirati. Pobegao je u super srednju kategoriju da bi izbegao borbu sa mnom.

„Ne bih imao problema da se borim sa Džermalom Šarlom za njegovu WBC titulu. Obojica smo šampioni, zato ujedinimo pojaseve. Иarlo bi bio lak posao za mene, i on to zna. Šampioni treba da se bore protiv drugih šampiona. Šteta što se ostali takozvani ‘šampioni’ ne osećaju tako.“

Ako se ta vrata zatvore za Eubank, Brajton čovek mora brzo da krene da obezbedi povratak velikog imena. Da li će to biti u Velikoj Britaniji, Saudijskoj Arabiji ili Sjedinjenim Državama ostaje otvorena debata.

Ako Eubank ћeli da vaskrsne borbu Konora Bena, postoji opcija matchrooma. Edi Hern bi nesumnjivo bio zainteresovan da obezbedi Eubank juniora za dogovor o dve ili tri borbe kako bi ga ubio u ring sa Benom, potencijalno koristeći moćni predsednik Saudijske Arabije Turki Alalšik kao mamac.

Zbog prethodnih veza Eubanke sa Al Hejmonom, Premijer bokserski šampion je još jedna mogućnost. Tuča Džermala Šarla bila je na kartama u prošlosti, što su ekskluzivno otkrile Svetske bokserske vesti. Bitka je na kraju propala uprkos tome što je Eubank odradila svoj deo posla i pobedila Meta Korobova.

Konačan logičan izbor bio bi BOXXER, gde je Eubank vodila kampanju u dve borbe protiv Lijama Smita. Čak i dogovor o jednoj borbi za trilogiju je razmatranje – ako je u ovom trenutku samo spoljašnja šansa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.