Liga 1 oborila rekord star 48 godina!

Liga 1 oborila rekord star 48 godina!

Matchday 31 iz Lige 1 ostaje urezan u istoriji francuskog fudbala. Pored toga što je vodio neke velike bitke sa neverovatnim scenarijima i preokretima ali i postigao pune golove, kao što su ovi dueli između Rena i Bresta (4-5), Liona i Monaka (3-2), Klermonta i Remsa (4-1), Pariza i Le Havra (3-3) ili Strazbura i Nice (1-2), ovaj vikend u Ligi 1 omogućio je da se obori stari rekord od 48 godina. I zaista, svih 18 timova Lige 1 postiglo je bar jedan gol tokom ovog 31. Napadački realizam pred golom koji je i dalje nečuven od 4.

Tog vikenda 1976. godine PSG je pao na Laval (2-1), OM je izgubio od Valensijena (3-1) i OL je morao da se zadovolji remijem protiv Remsa (1-1). FK Nantes je bio taj koji je završio kao šampion Francuske na kraju ove nacionalne kampanje. Štaviše, sa prosekom od 4,44 postignuta gola ovog vikenda, ova napadačka efikasnost je prvi u vrhunskom letu od matchday 19 1979/80 sa 4,50. Sa 40 postignutih golova na utakmici 31, samo meč dana 38 od sezone 2007/08 i njegova 43 gola zabeležila su više postignutih golova u Ligi 1 u 21 veku

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.