Vergil Ortiz poslao poruku Timu Tszyu, Hoze Ramirez dobija UD

Vergil Ortiz KOs Thomas Dulorme

Vergil Ortiz je ispalio upozorenje Timu Tszyu nepodudarnim nokautom Tomasa Dulorma nešto manje od tri meseca pre njihove bitke sa Kartama za sezonu u Rijadu 3.

Neporaženi nokaut monstrum i kandidat za titulu svetskog prvaka u super velter kategoriji pomerio se na 21-0, 21 KO pobedivši bivšeg izazivača svetske titule i vozača Ubera iz Las Vegasa Dulormea, koji je pao na 26-7-1, 17 KO.

Ortiz je završio posao u prvoj rundi zakazane borbe u srednjoj kategoriji u deset rundi. Ortiz junior je prizemljio perfektan snimak tela koji je poslao Dulormea da padne u bolove na prostirci za 2:39 u prvoj rundi.

„Dolazio je sa svime“, kaže Vergil Ortiz Mlađi „Ne mogu da objasnim kako znam kada da prizemljim vakav kadar, samo mogu da osetim. Znao sam da je gotovo, ispao je zvuk i način na koji je pao.

„Sparingovali smo kao pre 7 godina i mnogo toga se promenilo. Bio sam dete tada. Čast mi je da podelim prsten sa njim. Osećam da je sve tamo gde treba da bude.

„Znam da gledate ovu borbu, Tim Tszyu. Samo znaj da sam spreman! Samo ћelim da se borim najbolje. Ne znam zašto, dovode mi protivnike i ja ih nokautiram.“.

U drugom delu dvostrukog takmičenja Zlatni dečak, američki olimpijac i bivši svetski šampion u super lakoj kategoriji Hoze Ramirez (29-1, 18 KO) pobedio je bivšeg dvostrukog svetskog šampiona Rensa Bartelemija (30-3-1, 15 KO) u 12 rundi borbe u velter kategoriji koja je otišla na daljinu.

Prekidajući svoje više od godinu dana odsustva iz ringa, Ramirez se povremeno mučio i bio je previše naklonjen sudiji Džeku Reisu. Otresao je paučinu i zaradio odluku sudija rezultatom 119-109, 119-109 i 118-110. Jednoglasna pobeda odluke bila je pred skoro rasprodatom publikom, uživo iz Save Mart centra u Fresnu, u Kaliforniji, a emitovana je širom sveta na DAZN-u.

„Osećao sam se sjajno što sam uљao, preterano uzbuрen. Pokazao sam neke dobre veštine“, rekao je Hoze Ramirez. „Dominirao sam u većini rundi. Postojala je samo jedna runda gde je mogao da postigne nokdaun, ali dosta borbe, nije zadao mnogo udaraca, i preterano se uzbudio. Mislim da je to bila moja greška što sam bio ometen u tom trenutku runde i što sam ga održao u borbi. Sve u svemu, zahvalan sam što sam pobedio.“


Dalji rezultati Zlatnog dečaka:

Moćni Oskar „La Migraña“ Duarte (27-2-1, 22 KO) predao je američkom olimpijcu i bivšem svetskom šampionu Džozefu „DžoDžou“ Dijazu Junioru (33-6-1, 15 KO) svoj prvi poraz u 10. Kurs sudara počeo je tako što je Dijaz junior pokazao svoje veteranske sposobnosti, ali je podlegao Duarteu udarcima prepunim moći u 2:32 u devetom.

„Osećao sam se zaista dobro“, rekao je Oskar Duarte. „Imao sam neverovatnu pripremu sa svim mojim timovima iz Meksika i Roberta Garsije. Osećao sam se kao da sam potpuno tamo, stvarno dobro. Zaista cenim sve navijače iz Fresna koji su došli da me podrže. DžoDžo je veliki borac. Bio je svetski šampion i olimpijac. Želim prvo da se odmorim i sednem sa svojim timom da vidim šta je sledeće“.

U noćnom okršaju ujedinjenog šampionata za titule WBA, WBC, WBO i Ring Magazin Flyweight World, Buenos Ajres, Argentina, Gabrijela „La Čaki“ Alaniz (14-1, 6 KO) pobedila je u revanšu zle krvi protiv bivšeg ujedinjenog šampiona Marlen Esparza (14-2, 1 KO). Borba u ženskoj kategoriji prošla je sve zakazano 10 rundi, Alaniz je pobedio odlukom o podeli rezultatom 93-97, 98-92 i 94-96.

„Veoma sam srećna. Pojasevi se vraćaju u Argentinu“, rekla je Gabrijela Alaniz. „Tajna pobede protiv nje je bila samo poznavanje nje. Sada, samo želim da odem kući i proslavim sa svojom porodicom dok ne prođe šta god da je sledeće. Samo znam da neću davati Marlen revanš kao što nije htela da mi ga da. Želim da se zahvalim medijima što su me podržali u mojoj karijeri i kroz ovaj trenutak.“

„Mislila sam da će ocene biti kao prošli put, u moju korist“, rekla je Marlen Esparza. „Ona zapravo ne radi mnogo i mislila sam da sam ispred nje. Želim revanš sa Alanizom. I ako uspem, voleo bih da krenem na borbu sa Seniesa Estradom. Želim da se zahvalim Bogu i svom timu što su ovde sa mnom. Vratiću se, znam da hoću.“

Otvarajući emitovanje DAZN-a, naBF Welterweight Titleholder Raul „El Cugar“ Curiel (15-0, 13 KOs) iz Tamaulipasa, Meksiko je uspešno odbranio titulu protiv Lejksajda, Kalifa Horhea Marona Juniora (20-5-2, 7 KO). Zakazan kao borba u 10 rundi, Kurijel je pokazao neverovatnu moć i snagu i dva puta poslao Marona juniora na prostirku u prvoj rundi. Maron nije uspeo da se oporavi, a borba je pozvana u 1:31 u prvom kolu.

Na preliminarnoj kartici, Madera, Calif.’s Bryan Lua (9-0, 4 KO) je dodao anonokaut pobeda do njegovog rekorda sa prekidom prvog kola Kankuna, Meksikaca Ronalda „Kriminalca“ Solisa (4-5-1, 3 KO). Zakazan kao borba u lakoj kategoriji u četiri runde, Lua je dva puta u rundi poslala Solisa na prostirku, Solis je dramatično pao na prostirku posle baražnih udaraca strujom.

Veče uvodne borbe, Figo Ramirez (6-0, 3 KO) iz Dalasa, Teksas je zagrejao publiku prekidom trećeg kola protivnika iz Modesta, Kalifa., Alehandra Roblesa (0-3). Zakazan za četiri runde akcije u bantam kategoriji, sudija je mahao borbom zbog ogromne ofanzive Ramireza koja je bila previše za Roblesa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.