Legendarni Rajoko Tani dodiruje japanske elitne sportiste

Legendarni Rajoko Tani dodiruje japanske elitne sportiste

Bivša džudoka Rajoko Tani, poznata po osvajanju medalja na pet uzastopnih Olimpijskih igara, održala je jednočasovni govor u utorak u Tokiju, pre otprilike 30 japanskih džudoka na putu za Olimpijske igre u Parizu. „Da biste uspeli na Olimpijadi, morate da istrajete sa svojim džudoom do samog kraja“, naglasila je ona. „Imate potencijal da dostignete vrhunac sveta. Ne sumnjam da ćete biti odlični.“

Između Olimpijade 1992.

Tokom svog govora, jedna od mladih džudoka je bila dirnuta do suza kada je prvi put videla harizmatičnog Tanija.

Sa 48 godina, Tani je takođe prepričala kako će početi da vežba svoju olimpijsku rutinu, od buđenja do odlaska u krevet, otprilike mesec dana pre takmičenja.

Uta Abe, koja ima za cilj da odbrani svoje zlato od 52 kilograma u Parizu, prokomentarisala je: „Želim da svemu pristupim sa istom pozitivnošću kao ona. To je zaista bio obogaćujući čas.“

Ryoko Tani profil:

Ryoko Tani je moћda najbolja ћenska dћudoka ikada u dћudou. Japanska laka bila je sedam puta svetska šampionka U48 kilograma i osvojila je dve olimpijske titule 2000. Izgubila je finale 1992. Ona je superzvezda i politiиarka u Japanu. Osvojila je Turnoi de Paris i German Open u Minhenu 1993.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.