Alfredo Angulo, 41, zarađuje $20k za 90 sekundi bareknuckle KO

Alfredo Angulo PBC

Alfredo Angulo je zaustavio Džeremaju Rigsa u ratu koji je trajao nešto više od minut i po po povratka u ring posle četiri godine na KnuckleMania IV u Los Anđelesu.

Ovaj 41-godišnjak je menjao udarce sa Rigsom tokom trajanja takmičenja i, u jednom trenutku, izgledao je kao da mu je gore. Ali takva je njegova dotrajala odlučnost, kao što se vidi kroz njegovu boksersku karijeru, ‘El Pero’ nikada ne bi trebalo da bude prebrojan.

Angulo je izjednačio Rigsa slatkim šutem da okonča okršaj u prvoj rundi. Prema podacima, Alfredo je zaradio samo 20.000 dolara za svoj trud. Majk Peri, koji je bio na vrhu šoua, zaradio je 600.000 dolara za samo pola minuta manje posla od meksičkog udarača.

Povratak veterana Angula zavisio je od pobede, a nokaut je nagovestio da bi BKFC mogao da bude dobro vozilo za konačni flert u borbi.

Tokom svoje duge bokserske karijere, Angulo je podelio prsten sa mnogim svetskim šampionima svoje ere. Među njima su bili porazi protiv Kermita Cintrona, Džejmsa Kirklanda, Erislandija Lare, Serhija Mora i aktuelnog neprikosnovenog šampiona Saula ‘Canelo’ Alvareza.

Vrhunac Angulovog mandata bile su pobede nad Piterom Kvilinom i Gejbom Rozadom. Nikada nije u potpunosti ispunio obećanje nekada budućeg svetskog šampiona.

Među njegovim pobedama za titulu našli su se privremena verzija i kaiš za interkontinentalni rang dok se uzdižuo iz super velter kategorije na 168 kilograma.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.