Srbija iznenadila bronzom mešovitog tima

Srbija iznenadila bronzom mešovitog tima

Reprezentacija Srbije kvalifikovala je istorijsku evropsku bronzanu medalju u mešovitim timskim takmičenjima na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, pobedivši domaćina Hrvatsku u uzbudljivoj borbi. tribine su bile ispunjene iščekivanjem kada se Hrvatska suočila sa susednom Srbijom, a oba tima borila su se za istorijsku pobedu. u uvodnoj borbi u kategoriji do -57 kilograma Marica Perišić iz Srbije i Hrvatica Tihea Topolovec učestvovale su u žestokoj borbi za zlatni rezultat.

Na kraju je Perišić izašao kao pobednik, obezbeđujući ipon sa sumi gaešijem. Perišićeva je izrazila ushićenje uspehom reprezentacije, ističući značaj osvajanja medalje prvog tima Srbije na Evropskom prvenstvu. ona je pripisala zasluge za odlučnost tima i podelila svoje iskustvo prevazilaženja povrede tokom polufinala, ističući nepokolebljivu podršku tima kao motivišući faktor.

Momentum se promenio kada je Robert Klačar iz Hrvatske brzo izjednačio rezultat protiv Filipa Jovanovića drop-sode tsurikomi goši. Jovana Čakarević iz Srbije pokušala je kontra protiv Lare Cvjetko, ali je Cvjetko iskoristio priliku, prešavši u osaekomi za pobedu. Darko Brašnjović iz Srbije suočio se sa Dominikom Druzetom u kategoriji do -90 kilograma, ali je naneo dva šidosa za pasivnost. Druzeta je iskoristio priliku u poslednjim sekundama, pogubivši aši vazu, a zatim i Dži gatame da obezbedi pobedu.

tenzija je porasla u kategoriji do +70 kilograma dok se Milica Zabić iz Srbije suočavala sa domaćom miljenikom Jelenom Vuković. Zabić je preuzeo vođstvo sa uchi mata makikomi, u početku je zarađivao ipon pre nego što je spušten na waza ari. uprkos Vukovićevim naporima da iznudi penale, Žabić je zadržao kontrolu, obezbedivši ključnu pobedu Srbiji.

Zlatko Kumrić iz Hrvatske, koji je prethodnog dana imao izuzetan učinak u kategoriji do 100 kilograma, suočio se sa Bojanom Dosenom u kategoriji do +90 kilograma. Međutim, Dosen je brzo potvrdio dominaciju, postigavši gol sa o soto garijem i suprotstavivši se Kumrićevom pokušaju uči mata da obezbedi pobedu. Dosen je izrazio svoju nevericu i radost zbog pobede, dok su suze radosnice tekle iz srpske delegacije, proslavljajući njihovo istorijsko dostignuće.

Selektor reprezentacije Srbije Vladimir Jovičić izrazio je zadovoljstvo što je ušao u istoriju džudoa Srbije, ističući jedinstvo i odlučnost reprezentacije. On je istakao značaj učešća u svim olimpijskim kategorijama i pohvalio kolektivni napor tima u obezbeđivanju medalje, opisujući emotivnu atmosferu posle poslednje borbe kao „eksploziju emocija“.

Francuska je osvojila zlatnu medalju protiv reprezentacije Gruzije.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.