‘Karte su naslagane protiv Canela’ 4 maja protiv Munguia

Oscar De La Hoya and Jaime Munguia

Jaime Munguía je spreman da svrgne Canela Alvareza na Cinco de Mayo vikend i preuzme kao lice super-srednje kategorije.

Prema rečima promotera Oskara De La Hoje, Munguia izgleda da će uhvatiti, skuvati i pojesti ‘najveću ribu u moru’ ove subote uveče.

Svetske bokserske vesti će od srede biti uživo u Las Vegasu tokom nedelje borbe i izveštavaće dok Munguia namerava da izvede svemogući šok. De La Hoja je uveren da se to može desiti u T-Mobile Areni.

„Canelo će izaći iz oružja pucajući, ali dolazi do promene straže u svakoj eri. Mislim da je ovo savršen scenario da Jaime Munguia preuzme“, predvideo je De La Hoja.

„Džejmi je spreman da krene. Suočio se sa svakim protivnikom i svakim stilom. Bilo da se tuku ili boksu, on ih je izvade. Sada je spreman za najveжu ribu u moru.

„Džejmi ima mladost, izlaz udarca i bradu. Vidim sve karte naslagane protiv Canela.“

Vežbajući u bokserskom klubu „Vajld kard“, Munguia kaže da ga trener Fredi Rouč ima spremnog za sve što Canelo baci na svoj put.

Jaime Munguia Canelo vs Munguia
Cris Esqueda

„Ruke dole, ovo je bio moj najbolji kamp za obuku. Rad sa legendom Fredijem Roučom me je zaista motivisao. On ima moje samopouzdanje veoma visoko i mnogo mi je pomogao“, rekao je Munguia.

„Kada sam prvi put dobio ovu borbu, bio sam uzbuđen jer sam znao koliko je ovo velika prilika. Svima bih rekao da sam 100% spreman za ovaj meč. Ne samo da je ovo veliko za boks, veж je i ogromno za moju zemlju. Jedva čekam da predstavljam Meksiko u ringu 4.

„Veoma sam srećan zbog ove prilike. Uzbuđen sam jer nema boljeg načina da se zastupaju meksički navijači od takmičenja na Cinco de Mayo vikendu u Las Vegasu. Trening sa Fredijem je bio odliиan. Doneo je mnogo mira i spokoja u moj ugao. On je mudar trener sa mnogo iskustva.“

O tome kakav izazov očekuje od šampiona sa četiri pojasa, Munguia je dodao: „Svaka borba na ovom nivou biće teška borba, ali zaista verujem da će ovo biti uzbudljiva borba i nezaboravna.

„Idem tamo da radim svoj posao. Ne zanima me šta bilo ko spolja kaže. Na kraju dana, moram da ostanem spreman i da iskoristim ovu priliku. „Uvek sam pazio na Canela, čak i kada smo bili na različitim časovima težine. Na kraju moraš da se boriš protiv najboljih u svojoj diviziji, i tu smo sada.

„Poštujem Canela kao borca, ali kada uđete u taj prsten sa mnom, daću sve od sebe da radim svoj posao i podignem ruku.“


Canelo vs Munguia info

Canelo vs. Munguía je PBC Pay-Per-View događaj na Prime Video-u u subotu, 4. maja, iz T-Mobile Arene u Las Vegasu. Borba predstavlja prvu neprikosnovenu borbu za titulu sa četiri pojasa između meksičkih boraca i vraća se na velike mečeve Meksika protiv Meksika iz prošlosti.

Munguía, bivši svetski šampion sa 154 funte, zabeležio je pobede unazad od kada se pomerio na 168 funti, pobedivši Serhija Derevyanchenkoa u borbi godine 2023, pre nego što je zaustavio Džona Rajdera u januaru.

Pored toga što je PPV dostupan za kupovinu na Prime Video-u, bez obzira na članstvo u Prime-u, fanovi takođe mogu da kupe PPV putem DAZN.com. Povrh tih opcija, obožavaoci mogu da nastave da pristupaju telekastu preko tradicionalnih kablovskih i satelitskih utičnica, uključujući PPV.com.

Pored toga, ulaznice za događaj uživo sada su u prodaji AXS.com. Canelo Promotions, TGB Promotions i Golden Boy Promotions i Zanfer Boxing Promotions promovišu događaj.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.