‘Nema više gospodina Finog momka’ za Deontaja Vajldera sa karijerom na liniji

Deontay Wilder sparring 2024

Deontay Wilder je obećao da će odbaciti svoju ležernu ličnost kada se vrati u ring 1.

Vajlder je izgubio prednost nokauta kada je krenuo na dobro putovanje koje uključuje psihoaktivnu supstancu ajahuaska. Problem za Vajldera je bio što je to trebalo da uradi po završetku karijere. „Bronzani bombarder“ je na kraju doživeo tek treći poraz u karijeri protiv Džozefa Parkera tokom četrnaest meseci posle poslednje borbe.

Pružio drugu šansu predsedniku Saudijske Arabije Turkiju Alalšiku za leto protiv Žilei Džang, Vajlder je počeo da sparinguje zajedno sa borcima, uključujući bivšeg protivnika Erika Molinu.

Posle jedne seanse, na kojoj je priznao da oseća bol, ali da ponovo voli tu senzaciju, Vajlder je upozorio diviziju teške kategorije: „Nema više gospodina Finog momka’ o njegovom prethodnom putovanju.

Udarač iz Alabame zna da mu karijera visi o balansu zbog prirode poraza od Parkera i njegove štetne neaktivnosti. Međutim, na kraju tunela postoji značajno svetlo u vidu velikog okršaja sa Entonijem Džošuom na Vembliju ove jeseni.

Alalšik želi da sastavi davno izgubljenu bitku za koju je trebalo šest godina da dođe do tačke završetka. Imali su šansu 2023. godine, ali je Vajlderin poraz okončao svaki susret džošue 8. marta, koji je na kraju pripal bivšem UFC šampionu u teškoj kategoriji Frensisu Nganu.

Plan za zagrevanje bio je zaglupljujući kada su navijači već pet godina čekali na borbu do trenutka kada je dogovor postignut. Pošto je prošla još jedna godina, Vajlderove sposobnosti da stekne pobedu neće biti iste, čak i pre nego što pokuša da pobedi kineskog džagernauta Žanga za pet nedelja.

Džošua protiv Vajldera biće još jedan slučaj Flojda Mejvedera protiv Meni Pakvajoa ako ikada krene napred, sa prozorom iz 2018. godine – u kojem su tokom nekoliko nedelja održani značajni razgovori, udarno vreme da se događaj prevuče preko crte.

Džošua i Vajlder su se suočili sa Aleksandrom Povetkinom i Tajsonom Fjurijem kada su se razgovori srušili tog leta. Obojica su izvanredno nastupili, što je mnoge navelo da poveruju da bi to rezultiralo jednom od najuzbudljivijih borbi u teškoj kategoriji modernog doba.

Umesto toga, ta čast pripala je Vajlderu i Fjuriju, pošto je Džošua propustio značajan deo svog nasleđa.

Vajlder mora da uradi sve što može da vaskrsne borbu 1. juna, s tim što je Žang zreo za izbore posle poraza od babaroge Parker. Navijačima je potreban stari Deontay Wilder nazad, makar na samo jedan trenutak.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.