Raz Herško dobio olimpijski zamah u Zagrebu

Raz Herško dobio olimpijski zamah u Zagrebu

Raz Herško iz Izraela obezbedio je evropsku titulu u teškoj kategoriji, što predstavlja značajan uspeh posle osvajanja dve srebrne medalje na prethodna dva Evropska prvenstva. U veoma očekivanom obračunu u subotu, Herško se suočio sa Julijom Tolofuom iz Francuske, koja je nedavno kvalifikovala pobedu na Grend slemu u Antaliji.

S tim da je meč bio na ivici noža, Herško je ugobio njen trenutak sa samo 42 sekunde do kraja, izvevši odlučujuće bacanje Sode Tsurikomi aši da postigne gol protiv Tolofue. Ova pobeda podigla je Herško na status visokog šampiona Evrope, što je kulminiralo iskrenim zagrljajem između dve džudoke na kraju takmičenja.

Osvrtući se na svoj trijumf, Herško je izrazila neizmernu radost što je obezbedila svoju prvu zlatnu medalju pored svoje tri seniorske evropske medalje. Svoj uspeh pripisala je rigoroznom treningu i fokusiranoj pripremi, ističući važnost učenja na greškama iz prošlosti i konstantno težeći poboljšanju. Gledajući unapred, Herško je rešena da održi svoj zamah dok se nameračila na Svetsko prvenstvo i na kraju potragu za olimpijskim zlatom.

U ženskoj kategoriji +78 kilograma, Francuska je obezbedila medalju preko Julije Tolofue, dok je Lea Fontejn imala za cilj da dodatno doprinese uspehu svoje zemlje. Fontejn je rano preuzela vođstvo na meču brzom uči matom, demonstrirajući svoju veštinu u napadu. Uprkos nemilosrdnom pritisku Rošela Nunesa iz Portugala u završnim trenucima, Fontejnova čvrsta odbrana sprečila je njenu protivnicu da kapitalizuje, obezbedi njenu pobedu i doda francusku medalju.

All-Türkiye meč između Hilala Ozturka i Kayre Ozdemir u istoj kategoriji završen je tako što je Ozdemir izašao kao pobednik, koristeći tehnike ne waza da obezbedi odlučujuću pobedu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.