Četiri bokserske legende pomogle Rajanu Garsiji da pobedi Devina Hejnija

Garcia vs Haney PPV numbers

Rajan Garsija je u ring ušao sa Devinom Hejnijem u Njujorku sa znanjem niza stručnjaka koji su mu pomogli da ostvari svoj cilj.

Dok je zvezda Zlatnog dečaka ubeđuje sve u verovanje da je van koloseka, Garsija je na kraju tri puta ispustio Hejnija da bi doneo pobedu u karijeri. Ali kako je Hejni imao pomoć svog oca Bila da se javi, Garsija je imao neke od najvećih umova u sportu koji su vodili kući do trijumfa vekovima.

To što je u svom uglu imao promotere Oskara De La Hoju i Bernarda Hopkinsa dodatno je unelo mudrost trenera Derika Džejmsa. Ali Garsija je takođe imao Flojda Mejvedera i Šejna Mozlija koji su ga savetovali tokom nagomilavanja.

Garsija se sastao sa Mejvederom pre nego što je njegov zvanični kamp za obuku počeo da zbunjuje mnoge u to vreme. Uprkos razgovorima sa Hejnijem, Garsija je prebacio brzine na Rolija Romera, razočarao je navijače. Kada je Hejnijeva borba konačno prešla liniju, bilo je nagoveštaja da je zamena bila prva od mnogih umnih igara koje je Garsija odigrao uz pomoć Mejvedera.

Drugi je Mejveder koji obaveštava Garsiju da ne pravi težinu, što je značajno uticalo na krajnji rezultat. Garsija je bila mnogo veća od Hejnija u noći u Barklis centru dok se „San“ svodio na zvaničnu granicu od 140 funti.

Pored toga, Garsija je imao bivšeg mejvederovog protivnika i čoveka koji je uzdrmao ‘Novac’ do srži, ‘Šugar Šejn, nudeći lične savete.

Mozli je rekao Garsiji: „Reći ću ti pre nego što bude prekasno. Ova borba жe se svoditi na to koliko ti je dobar rad nogu. To ne znači da se udaljavaš od njega, da budeš eksplozivan napred i pozadi i sa jedne na drugu stranu, i da možeš da zadaš svoje udarce moći.

„Uradite ono što on želi da ga pratite oko ringa dok on pokušava da vas ubije na smrt usred ringa ili on pokušava brže da vas goni. Njegova stopala su možda malo brži od tvojih, ali radi na tom brzom trzaju mišića, i bićeš srećan.“

Garsija je odgovorila: „Hvala ti, Šejn!“

Impresivan kvartet je imati na svojoj strani za najznačajniju borbu u životu. Hejni se susreo sa svojim mečom, čak i ako je bio više mentalni od eventualne fizičke prednosti koja je nastao zbog nedostatka želje da se pogodi težina.

Hejni će ponovo doći, ali biće zanimljivo videti kako će se odigrati revanš ako bude obezbeđen, kao što je De La Hoja naveo na nedavnom slučajnom susretu sa komšijom u Los Anđelesu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.