Ekskluzivno: Teksaški regulator objašnjava pravila Majka Tajsona protiv Džejka Pola

Mike Tyson vs Jake Paul head to head Netflix Paul vs Tyson drug testing

Svetske bokserske vesti dobile su ekskluzivna pravila za borbu Majka Tajsona protiv Džejka Pola zakazanu za 20. jul u Dalasu u Teksasu.

Tajson i Pol sudaraju se ovog leta u Netfliksovoj ekstravaganci koja će biti emitovana pred preko 250 miliona gledalaca. Istaknuta sporna kost su pravila koja prate Polov pokušaj da obori boksersku legendu teške kategorije.

Super Sport je zatražio ispravku od Tela Mange, portparolke teksaškog Odeljenja za licenciranje i propise. Odgovori su bili jasni da Tajson ima pravo na profesionalnu licencu uprkos svojih 57 godina. Tajson će biti 31 godina stariji od Pola kada trejd par eksplodira.


Pol protiv Tajsonovih pravila

„Ćao, File“, počeo je Tela. „Naše borbeno sportsko osoblje procenjuje brojne faktore kako bi se utvrdilo da li se neki događaj može održati na način koji je bezbedan i za takmičare i u skladu sa zakonima i pravilima Odeljenja. Prilikom procene da li je određena borba odgovarajuća, osoblje razmatra uzrast svakog takmičara i dodatne informacije vezane za njihove prethodne ishode borbe, uključujući:

  • Broj udaraca u kojima je takmičar učestvovao
  • Dužina krugova u kojima je takmičar učestvovao
  • Broj krugova takmičenja zakazan je za, uzimajući u obzir iskustvo – ili neiskustvo – takmičara
  • Rekord poraza takmičara i njihovog protivnika
  • Broj gubitaka ili od strane TKO ili KO, naročito u prethodnih 12 meseci
  • Broj gubitaka na bilo koji način

„Pored toga, osoblje borbenih sportova, u saradnji sa Lekarima ringsajda koji su imenovani u Teksaški savetodavni odbor za borbene sportove, pregledaju rezultate potrebnih medicinskih testova svakog takmičara kako bi se uverili da su fizički u stanju da se takmiče, uključujući dodatna testiranja po potrebi ili zahtevu.

„Nakon detaljne procene ove informacije za Majka Tajsona i Džejka Pola, odlučili smo da odobrimo profesionalnu borbu sa određenim odricanjima:

  • Takmičenje u osmini rundi
  • Dvominutne runde
  • Rukavice od 14 unci

„Bezbednost takmičara koji se takmiče u ringu ili oktagonu uvek je primarna briga osoblja TDLR-a. Ovo takmičenje se ne razlikuje.

„Hvala, Tela.“


Tajson je izgledao kao slika zdravlja u nedavnoj emisiji o ćaskanju preko puta Dejmona Eliota. Majk je skinuo majicu kada se prejeo zbog nedostatka klime i odagnao strahove zbog sposobnosti da traje više od runde.

Najmlađi šampion u teškoj kategoriji sada ima jasan niz instrukcija i jasan trening poen i potrebno je da traje samo nešto više od četvrt sata sa 58 godina.

Nedostatak čuvara mogao bi da zabrine i Polove navijače, jer je Majk Tajson notorno težak udarač u lobanju.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.