PSG je krunisan za šampiona Francuske!

PSG je krunisan za šampiona Francuske!

Neizvesnost je gotova. To zapravo nije bio jedan, pogotovo od nepobeđenog trčanja u ligi koje je počelo u septembru. PSŽ je ove nedelje uveče ponovo krunisan za šampiona Francuske zahvaljujući porazu koji je AS Monako priznao (2-3) na travnjaku Olimpike Lionnais. Do glavnog kluba više ne može da se dođe, pre svega od strane Monaka koji je odložio ovaj uspeh pobedom nad Lilom (1-0) prošle srede. Ovog puta, Asémistesi mogu samo da zapaze parisku nadmoć nad šampionatom.

Glavni klub je ponovo krunisan, ovog puta na matchday 31, 3 utakmice od kraja ove sezone 2023/2024. To je u stvari i 3. uzastopna titula, a 12. u istoriji crveno-plavih. Sa druge strane, to je prvi put za Luisa Enrikea, koji je već u januaru osvojio Trofej des Čempionšip. Stigavši prošlog leta, španski trener otelotvoruje ovaj novi nastup uprkos redovnim kritikama kojima je konstantno izložen.

Mbape najbolji strelac, Dembele najbolja asistencija

Jasno je da sa trenerom na čelu PSG za sada ima istorijsku sezonu. Pored već stečene dve titule i prvenstva na kojem su do sada znali samo jedan poraz (protiv Nice na „Parc des Princes“ 15. septembra), ile-de-France strana i dalje ima priliku da ide po dva nova trofeja: prvi sa finalom Kupe de Fransa koji će se igrati protiv Olimpike Lionnais (25. maj) i polufinala Lige šampiona gde će biti neophodno da se suoči sa Borusijom Dortmund (prva etapa 1. maja, return on the 7th).

Očigledno je da su neki elementi bili važniji od drugih u potrazi za ovom novom titulom šampiona Francuske. Mi naravno mislimo na Kajlijana Mbapea, autora od 26 golova i aktuelnog najboljeg strelca Lige 1, ali i na Ousmanea Dembelea, najboljeg prolaznika sa svojih 8 ponuda, ili Bredlija Barkola, Vitinhu, Vorena Zair-Emerija, Markinjosa, Ahrafa Hakimija i Đanluiđija Donnarummu da imenuju ali nekoliko. Žurka je prelepa u Parizu večeras i mogla bi da traje za nekoliko nedelja.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.