Suriyanlek se vraća na pobedničke načine protiv Rittideta, Suakim postigao smrtonosnu završnicu na one borbe petkom 60

Suriyanlek Por Yenying Rittidet Sor Sommai ONE Friday Fights 60 14

Sa pet desetina događaja koji su sada u banci, one Friday Fights i dalje su najtoplija borbena sportska karta u gradu.

Ikonični bokserski stadion Lumpinee u Bangkoku na Tajlandu igrao je kao domaćin ONE Friday Fights 60 u petak, 26. aprila, a borci na predlogu zakona su svakako učinili svoj deo posla da obeleže ovu priliku.

Kartica prepuna džema ponudila je 12 takmičenja svetske klase Muay Thai, MMA i takmičenja u hvatanju u koštac sa prosleđivanjem, a navijači su bili tretirani na svaki ishod kojem su se mogli nadati.

U slučaju da ste propustili neku od akcija, evo šta se odigralo uživo u udarnom terminu za Aziju.

Suriyanlek krade šou u nail-biteru sa Rittidetom

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Upečatljiv klasik se srušio kada su se Suriyanlek Por Yenying i Rittidet Sor Sommai sudarili u akciji Muay Thai od 132 kilograma, i bilo je jedino ispravno da ode do kraja.

Rani odlazak nije video mnogo uvreda od Suriyanleka. Sa Rittidetom višim čovekom, uspeo je da drži svog tajlandskog sunarodnika pod kontrolom opasnim udarcima.

Međutim, skripta se okrenula u drugom okviru. Suriyanlek je počeo da pljušti udarce na čoveka Sor Sommaija, i patosiran je dobro prenaglašenim desnim putem, a onda kontrolisao ostatak runde.

Zvezda teretane Por Jeniing i Brejvri izašla je sa sličnom vatrom u poslednjoj poziciji. Rittidet je uzvratio ljubazno, što je dovelo do metaka između njih dvojice. Međutim, u umirućim sekundama Surijanlek je postigao još jedan nokaut, a to se na kraju pokazalo dovoljno.

Nagrađen je jednoglasnom pobedom odluke, poguravši svoju ukupnu listu na 80-27.

Focus Folds Comeback With Thunderous Liver Kick In Round One

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Focus Adsanpatong nije gubio vreme vodeći Comeback TK Yutthana na hajlajt modu u njihovoj aferi muay Thai od 130 funti.

Njih dvojica su se ljuljali od samog početka dok su gledali da impresioniraju na svojim debijima u JEDNOM šampionatu. Ali Fokus je bio taj koji je u početku sleteo na čistište zahvaljujući desnoj udici.

Povratak je uzvratio i doveo borbu u blizinu. Međutim, sastavio ga je njegov sunarodnik Tajlanđanin, koji je bacio teške šuteve tela u klinč.

Nakon kraćeg razdvajanja, Fokus je oslobodio brutalni udarac levog tela koji se povezao sa Comeback-ovom jetrom, ostavljajući ga da se previja od bolova na platnu i nesposoban da nastavi.

Ovaj 19-godišnjak je nagrađen pobedom KO u 1:32 u uvodnoj rundi, a sa njom je svoju profesionalnu listu pomerio na 50-19.

Songfangkhong okreće stolove da bi završio Khunponnoi

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Strpljenje i pribranost Songfangkhong FA Grupe isplatilo se u njegovom susretu sa Khunponnoi Sor Sommai od 136 kilograma.

Khunponnoi je našao uspeh zakucavanjem levog udarca u telo rivala i povezivanjem sa levim krošeom u uvodnom kadru.

Atletičar Sor Sommai pokušao je da se kreće kroz zupčanicima u drugoj rundi, ali je njegov entuzijazam dočekao Songfangkhongovu krckaću desnu ruku, koja ga je poslala na platno.

Dvadesetjednogodišnji napadač je znao da je njegov protivnik u velikim problemima kada je ustao, i jurišao je napred besnim volejima udaraca dok sudija nije uskočio i mahnuo sa meča.

Pobeda je stigla na 0:59 iz drugog kadra, a Songfangkhong je zbog toga produžio svoj rekord na 59-24.

Kaoklai zgnječio Suvatleka za manje od tri minuta

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Kaoklai Chor Hapayak je izgradio reputaciju haotičnog borca u ONE šampionatu, a dodao je u svoju predanje parnim valjanjem Suwatlek TDed99 u njihovom slamnatom susretu Muay Thai.

Dvadesetpetogodišnji kavgadžija je bio kraći od njih dvojice, pa je znao da je njegov ključ uspeha ulivanje Suvatlekovog prostora i ulazak u džep.

Nije trebalo dugo da Kaoklai to uradi, a on je zakucao svog tajlandskog sunarodnika, povezujući se gromoglasnom desnom rukom da postigne svoj prvi nokdaun dva minuta u borbi.

Suvatlek se vratio na noge ali je izgledao klimavo, a Kaoklai je odatle kapitalizovao pljušteći veću kaznu koja je na kraju prekinula u 2:45 prve runde.

Tribini „LookEsan Fighting“ uručena je njegova treća pobeda u JEDNOJ, a on je svoju ukupnu listu pomerio na 40-16.

Yodnumchai Decimates Mahesuan With Swift KO

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Bila je to brza noć u kancelariji za Yodnumchai Fairtex, kada je žestoko napao Mahesuan Aekmuangnona u zaborav u njihovom atomweight Muay Thai okršaju.

Nakon što je rano razmenila oštre niske šuteve, zvezda Fairtex Training Centra je pokrenula klinč i ispalila podmukli kratki levi lakat koji je spustio fleš na hram svog sunarodnika Tajlanda.

Mahesuan je odmah pao, ali se otresao paučine i na kvadrat pre stajanja prebrojao.

Osećajući krv u vodama, Jodnumčai je saterao u ćošak filijalu Singpatong teretane blizu konopaca. Ovog puta, 19-godišnjak se povezao sa gadnom kombinacijom od dva udarca koja je zauvek patosirano patosom Mahesuana.

Sudija je mahao akcijom na 1:21 u prvoj rundi, a Jodnumčai je prešao na 4-0 u JEDAN, a sve njegove pobede dolaze do kraja, a 64-20 u karijeri.

Detphupa Annihilates Sangsakda In First-Round Blitz

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Detphupa ChotBangsaen je bio pakleno dobar u isporuci brzog nokauta u svom okršaju muay Thai sa Sangsakdom BoyTarchang od 113 kilograma, i to je upravo ono što je uradio.

Sangsakda je pokušao da stavi svoj pečat na meč dobro promišljenim udarcima i šutevima, ali je Defupa stajao na zemlji i uzvratio vatru teškim rukama.

Prvi prodor atletičara Vor Suksana usledio je kada je ispustio svog čoveka sa pravom desnicom. Sangsakda je pokazao elastičnost da se vrati na noge, ali je bilo jasno da je finiš odatle na nogama.

Detphupa je napao vatrenim udarcima u glavu i telo, a onda zauvek ugasio Sangsakda svetla levim udicom u 2:09 uvodnog kadra da bi zaradio svoju 28. pobedu u karijeri.

Suakim zaustavio Demirkapua u tuči u dve runde

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Navijači su dobili tačno ono što su očekivali kada su se Suakim Sor Jor Jor Thongprajin i Deniz Demirkapu sudarili u kategoriji do 140 kilograma u kategoriji muay Thai – vatrenoj stihiji sa dramatičnim krajem.

Demirkapu je kontrolisao uvodne minute, pronalazeći dom za više kombinacija. Ali Suakim se nije tako lako povlačio, i uzvratio je sa dosta energije.

Iako se pojavio na kartama, brzo je postalo jasno da trostruki bokserski stadion Lumpinee Muay Thai svetski šampion čeka svoje vreme i čeka da Demirkapuova agresija bude bolja od njega.

Kada se savršena prilika otkrila, Suakim je udario brojačem leve udice koja se povezala sa njegovim tursko-marokanskim neprijateljem i poslala ga na platno, gde je odseo.

Pobeda KO došla je na 1:22 od druge runde, a Suakim je pomerio svoju listu na zapanjujućih 150-59.

Oda Stifles Royal na terenu za debitantsku pobedu

Kaito Oda Coopar Royal ONE Friday Fights 60 26

Kaito Oda je imao jedan šampionski debi za pamćenje kada je predao Coopar „Rush“ Royalu svoj prvi profesionalni poraz u njihovom MMA boutu u letećoj kategoriji.

Japanska zvezda je potvrdila svoju dominaciju sa uvodnog zvona i obezbedila obaranje tela na minut takmičenja. Potom se probio kroz Rojalovu gardu sa velikim vrhunskim pritiskom i sproveo kažnjavanje prizemlja i kilograma kako bi kontrolisao ostatak kadra.

Druga runda je videla mnogo toga istog od Ode, dok je držao svog australijskog neprijatelja na prostirkama, ostavljajući ga očajnički pokušavajući da prebrodi napad.

Ovaj 24-godišnjak je stavio nogu na gas u poslednjoj poziciji, a povezao se sa gadnom kombinacijom od dva udarca koju je kapitalizovao da bi postigao pogodak za obaranje jedne noge.

Rojal je pokušao da ukrade borbu pokušajem giljotine kasno u rundi, ali nije uspeo da je završi, pa je Odi uručena jednoglasna odluka pobede da pogura svoju šljaku na 4:1.

Ogasawara Edges Past Sornsueknoi Za drugu PO JEDNU pobedu

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Eisaku „Speed Actor“ Ogasawara je primenio pametnu strategiju da većinskom odlukom glavom preuzme Sornsueknoi FA Grupu u njihovoj borbi sa Muay Thai od 132 kilograma.

Sornsueknoi je u prvoj rundi jurio rivala niskim šutevima, ali se japanski napadač konstantno udaljavao od šuta za struju i gledao ka brojačima za sletanje.

Čovek iz FA grupe nastavio je da hoda Ogasavarom u drugoj rundi, ali se svetski šampion ISKA Kikboksa prebacio između ostajanja na nogama i podmetanja nogu kako bi oslobodio teške udarce.

Sornsueknoi je imao više uspeha sa teškim šutevima tela u drugoj rundi, ali Ogasawarin raniji rad se pokazao dovoljnim da ugrabi jednoglasnu odlukund pomeri na 45-9.

Panmongkol napravio brz rad Van Nijnatten u JEDNOM debiju

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Panmongkol CMA Akademija i Tomas Van Nijnaten zakoračili su u svoj susret u kategoriji do 130 kilograma u kategoriji muay Thai gledajući da impresioniraju, a bivši je bio taj koji će to učiniti putem dominantnog finiša prve runde.

Ni jedni ni drugi nisu se suzdrћali na svojim debijima u JEDNOM љampionu. Van Nijnatten je svojim dugim udarcima dao do cediljku svom neprijatelju da je tu da se bori, a Panmongkol je čekao sa gadnim brojačima kad god bi to uradio.

Njih dvojica su razmenili udarac za udarac kako je uvodna runda napredovala. Međutim, nešto manje od dva minuta u borbi, Panmongkol je zakoračio u džep i oštrom desnom rukom spustio Van Nijnatena zbog koje nije mogao da nastavi.

Pobeda KO došla je u 1:50 od prve runde, a čovek iz CMA Akademije se zbog toga pomerio na 51-3.

Junior ostaje savršen protiv Masami zahvaljujući brilijantnim šalterima

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Junior Fairtex je dokazala da je mudra posle svojih godina koristeći efektivnu kontranapadu da zasluži pobedu protiv ultra-agresivnog Masamija u njihovom atomweight Muay Thai metakfestu.

Masami je izašla iz pištolja pucajući na svom jednom debiju. Međutim, njena tajlandska protivnica je bila spremna, i mudro je iskoristila svoj zalizani udarac da zaustavi svaki pritisak napred, a zatim je dovela svoj verni desni krst da preuzme kontrolu nad prvom rundu.

Doduše, japanska debitantka nije tako izlazila, a ona je pritisak pojavila u drugom kadru, pokušavajući da zatvori distancu. Ali Junior je ponovo imao odgovor za nju, i sprovela je smrtonosne telesne udarce da bi zadrћala Masamija na odstojanju.

Impresivna borbena uprava Centra za obuku Fairtexa nastavljena je u trećem kolu. Ona je prizemljila laktove sa potpisom da bi zapečatila jednoglasnu pobedu odluke, produžila svoj jedan rekord na 5-0 i pogurala svoju ukupnu listu na 25-10.

Vaht impresionira sa 98 sekundi u finišu na debiju

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Nemilosrdni napad Liisi Vaht obezbedio je brzu pobedu u njenom potčinjavanju u slamnatoj kategoriji, boreći se sa Natsuki Takamoto.

Posle kraće tuče sa kravate, debitantski Estonac je povukao čuvara i otišao pravo na posao tražeći nogu.

Takamoto se oslobodila, ali je Vaht jurio giljotinu koja je bila blizu dok je tekla od napada do napada.

Pošto je par bio vezan, japanski sportista je gledao da pobegne od još jednog gušenja i dođe na vrh. Ali Vaht se spretno prebacio na armbar da bi dobio slavinu u 1:38 i pomerio njen rekord u hvatanju na 152-44.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.