Canelov sledeći protivnik već dogovoren za septembar

Canelo at press conference 2024

Canelo Alvarez je poređao svog sledećeg protivnika pre nego što je udarac zadat u njegovoj borbi Cinco de Mayo sa Jaime Munguia u Las Vegasu.

Meksička superzvezda suočava se sa zemljakom Munguiom u borbi kod kuće ovog vikenda dok svetski poznata traka u Nevadi dobija zeleno, crveno i belo. Međutim, uprkos teškom zadatku protiv bivšeg svetskog šampiona od 43:0, neprikosnoveni kralj od 168 funti pristao je na svoju sledeću metu.

U razgovoru za Facetime koji je dospeo u javni domen, Džermel Šarlo navodi da sledeće razmenjuju udarce sa Canelom, a septembarski datum je već određen za još jedan obračun u Vegasu. Ako ga potvrdi tim Canelo kao što tvrdi Amerikanac, Šarlo će se desiti dvanaest meseci nakon što je bivši funta broj jedan pobedio Džermalovog brata Džermela.

Canelo je lako pobedio Jermela tokom dvanaest rundi u, kako kažu neke Šarlove pristalice, nedovoljno dobro pamćenom super velter kategoriji. Džermel je morao da zameni Džermela na poslednjem obaveštenju nakon što nije bio u mogućnosti da završi obaveze zbog situacije van ringa. Prema rečima samog čoveka, Džermal će dobiti drugu šansu da zaradi novac koji definiše karijeru pre penzije. Kada bude potpisan i zapečaćen, Šarlo će se nesumnjivo odreći svoje WBC titule u srednjoj kategoriji, koju mu je Svetski bokserski savet dozvolio da zadrži uprkos nedostatku aktivnosti. Poslednji put, Šarlo je pobedio Hozea Benavideza juniora u Mišelob Ultra Areni u Zalivu Mandalaj. Zeleno-zlatni kaiš nije bio na liniji zbog poziva da se Šarlo skine ili napusti šampionat. Šarlo je imao 166 funti plus za okršaj sa Benavidezom, uz konsenzus da ‘Ubica’ više nikada neće moći da zaradi 160 kilograma.

Sledeći korak za dešifrovanje je da li Šarlo ima još jednu borbu za zagrevanje. Kao i u septembru prošle godine, Šarlo je imao planove da se suoči sa Canelom ovog vikenda. Još jednom, te sile daleko od boksa su se na putu. Šarlo nije bio spreman, a Munguia je regrutovan da popuni prazninu.

Međutim, promoter Oskar De La Hoja ne vidi Munguia kao zaustavni jaz za Canela. Alvarezov bivši promoter veruje da će doći do promene straže kada zazvoni poslednje zvono za Canelo protiv Munguia. Ako se uznemirenost desi, to bi koštalo Šarloa milione dolara po drugi put u sedam meseci.

Munguia je izazivač uživo dok De La Hoja predviđa kraj Canelovog mandata kao lica ovog sporta.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.