‘Biću brži i jači’ – Halil Amir očekuje velike stvari na debiju u perjanici protiv Akbara Abdulajeva

Halil Amir Maurice Abevi ONE Fight Night 9 45

Nakon što je zaslužio mesto u lakoj MMA top petoro, Halil „Bez milosti“ Amir je spreman da prodrma pernatu MMA diviziju kada se vrati u udarni termin u SAD u petak, 3. maja.

Turska senzacija će pasti da se suoči sa Akbarom „Bakal“ Abdulajevim u okršaju nepobeđenih specijalista za borbu 22: Sundel protiv Dijačkove na Premijer video snimku, i oseća se bolje nego ikada uoči njihovog ključnog okršaja na bokserskom stadionu Lumpinee u Bangkoku, na Tajlandu.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Amir je nokautirao osmoricu svojih protivnika na putu do perfektne šljake od 10:0 – sa dve od svoje tri pobede u JEDNOJ lakoj diviziji koja je dodala na taj broj – i misli da će taj potez učiniti njegov arsenal još potentnijim.

To bi moglo da bude ključno protiv Abdulaeva, koji je takođe 10-0 sa 90 posto svojih pobeda koje dolaze preko KO.

„Bez milosti“ je onefc.com o meču:

„Nisam veliki lak, i mislim da ću u ovoj težini biti brža i jača.

„Moj protivnik Akbar je dobar borac. Ima eksplozivne udarce, i klasiиan je kik-bokser. Njegova jača tačka je očigledna – njegova upečatljiva tehnika.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Halil ‘No Mercy’ Amir (@halilamir07)

S obzirom na to da je 19 od 20 kombinovanih pobeda došlo unutar daljine, statistika pokazuje da je finiš najverovatnije ishod ovog teško pogođenog obračuna.

Ali Amir ne namerava da promeni svoju igru da bi se prilagodio Abdulajevoj pretnji. Umesto toga, držaće se onoga što zna i stalno tražiti način da pošalje kirgistanstanski tribinu:

„Nemam poseban plan za njega. Ući ću u ring i krenuti napred, kao i uvek.

„Moj cilj je da ga dokrajčim. Ako ne uspem, učiniću sve što je u mojoj moći da sudija podigne ruku.

„Posle moje pobede, želim da se borim za pojas ili sa nekim iz prvih pet rangiranih.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ONE Championship (@onechampionship)

Halil Amir se otvara na treninzima sa MMA legendom Khabibom Nurmagomedovim

Halil Amir je učinio sve što je u njegovoj moći da osigura pobednički start u MMA rangovima perja, a to podrazumeva i trening sa sve vreme sjajnim.

„Bez milosti“ je otputovao u Dagestan da se pripremi pod tutorstvom legendarnog takmičara Kabiba Nurmagomedova, a od tog vremena imao je koristi od penzionisanog MMA svetskog šampiona.

Pre svega napadač, Amir je jedva čekao da unapredi druge oblasti svog skupa veština dok je učio od jednog od najdominantnijih hvatača sportova.

29-godišnjak je rekao:

„Khabib je odradio nekoliko treninga. Za mene je to bilo veoma dobro iskustvo. Ima naporne treninge u љkoli.

„Khabib uvek ima strogu disciplinu tokom treninga. Naravno, rad je bio usredsređen na rvanje i hvatanje u koštac.

„Kao osoba, on je veoma jednostavna osoba. Često je uronjen u trening i pomaže svom timu i, naravno, takođe me je gurao tokom treninga.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Halil ‘No Mercy’ Amir (@halilamir07)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.