Vrhunski seme Aaron Wolf i Horhe Fonseka se bore

Vrhunski seme Aaron Wolf i Horhe Fonseka se bore

Sa -100 kilograma, dva bivša svetska prvaka u kategoriji težine trenutno su u top formi. Horhe Fonseka iz Portugala, dvostruki šampion, nalazi se na prvom mestu posle nedavnih uspeha, uključujući zlatnu i srebrnu medalju na Grend slemu u Antaliji i Velikoj nagradi Gornje Austrije u martu. U međuvremenu, Aron Volf iz Japana, svetski šampion iz 2017. i olimpijski šampion u Tokiju 2020, četvrti je nosilac pošto je u februaru obezbedio bronzu u Antaliji i zlato na Grend slemu u Parizu.

Uprkos impresivnom rezimeu, Volf trenutno zauzima poslednje direktno olimpijsko kvalifikaciono mesto u toj kategoriji, što ovu disciplinu čini ključnom za jačanje svog plasmana. Potencijalni polufinalni meč između Fonseke i Volfa nosi značajno iščekivanje, s tim da je Vulf izašao kao pobednik u svakom od svoja tri prethodna susreta.

Volf bi mogao da se suoči sa teškim izazovom u plasmanu u polufinale, posebno protiv domaćeg favorita Nurlikana Šarčana iz Kazahstana, koga prethodno nije uspeo da savlada na Azijskom prvenstvu 2023. Drugi kazahstanski sportista Islam Bozbajev namerava da replicira svoj nastup za bronzanu medalju sa prošlogodišnje manifestacije, trudeći se da još jednom oduševi domaću publiku. Hrvat Zlatko Kumrić, sedmi nosilac, takođe se trudi da napravi uticaj nakon što je 2023.

Danijel Ajh iz Švajcarske, treći nosilac, donosi samopouzdanje sa svoje srebrne medalje u Dušanbeu prošle nedelje. U međuvremenu, Piter Palčik iz Izraela, drugi nosilac, namerava da se vrati u pobedničku formu pošto je doživeo rane izlaske na svoja poslednja tri grend slema.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.