Shoe Review: On Roger Clubhouse Pro

Shoe Review: On Roger Clubhouse Pro

Ovaj novi model premosti jaz između Rodžer Pro-a i van terena koji je dizajniran za svakodnevnog igrača.

  • Cena: $160
  • Težina: 14,6 oz. (muški 9); 12,3 oz. (ženski 8,5)
  • Size Run: 7-13, 14 (muškarci); 5-11 (žene)

Šta je novo

Nakon ulaska u kategoriju performansi teniskih cipela sa Rodžerom One, On sledi sa novim Roger Clubhouse Pro. Usmerenim na ležernije igrače, dodao je jastuče, kombinujući Helion Superfoam midsole i soft Cloudtec underfoot. Skrivena Speedboard u sredini i štikla daje stabilnost cipela i energiju povratku u svaki korak. Mesh gornji deo koji se može dišu pospešuje fleksibilan osećaj cipele, sa medijalnim preklopima i velikom TPU kapom na štipali za zube koja jača trajnost. Outsole kao otvoreni heringbonski obrazac za proklizavanje na bilo kojoj površini.

Roger Clubhouse Pro takođe dolazi u omladinskom modelu

Roger Clubhouse Pro takođe dolazi u omladinskom modelu

Šta funkcioniše

Roger Clubhouse Pro je namenjen da bude doterana verzija Rodžera 1, i svakako uspeva da pruži korisniku mekšu vožnju. On uključuje neke od potpisa brenda koji jastuče sa svojih linija trčanja, i ima pouzdaniji gornji deo, što sve doprinosi prijateljem osećaju. Dizajniran je da bude dovoljno svestran da udara po terenima za meč, ili da se nosi ležerno ceo dan.

Rez cipele je i dalje na sobnoj strani, mada malo više po sredini od Rodžera 1. Ima dovoljno prostora u predvečerju da se rašire nogama i osete povezanost sa sudom. Takođe se zadržava prilično nisko, pa će igrači sa širim i laskavim stopalima najviše uživati u dimenzijama cipele. Unutrašnji polu-bootie, koji se oseća kao tapaciran neopreni rukav, pomaže da stopalo ostane zaključano – korisno za one sa užim stopalima.

Na delu, širi predsedni plan pomaže u stvaranju stabilne baze. Ugljenična vlakna Speedboard dodaju podršku kao i oprugu u svaki korak. Možda nije podrška kao Rodžer jedan, ali ipak siguran pokretač van veoma agresivnih lateralnih rezova. Za ležernije igrače to bi trebalo da bude više nego adekvatno.

Tamo gde zaista zarađuje svoje pruge, ipak je u odeljenju za udobnost. Igrači naviknuti na Onove patike za trčanje pronaći će cloud tehnologiju brenda. U kombinaciji sa Helion midsole jastukom, dobijate mekan i plush osećaj, sa više odskoka od Rodžera. Upija surovo sletanje bez ikakvih problema. Zajedno sa pouzdanim gornjim, nudi i step-in udobnost bez perioda provale. To je jedna od onih cipela koje ti ne smeta da ostaneš lakiran po završetku meča.

Outsole ima modifikovani heringbonski obrazac koji zahvata tvrd teren i klizi po glini sa jednakom merom. Postoji isečci koji prolaze kroz sredinu koji razotkriva Speedboard i skida malo tereta. Preklapanja na medijalnom, lateralnom i toe box-u dodaju trajnost za prevlačenje nogom.

Dizajniran je da bude dovoljno svestran da udara po terenima za meč, ili da se nosi ležerno ceo dan.

Šta treba raditi

Nedostaci cipele verovatno zavise od vaših zahteva. Dizajniran je za rekreativne igrače koji traže udobnu opciju na terenu, a ako je to sve što tražite, onda verovatno ima dovoljnu podršku. Međutim, ako su vaša očekivanja veća – a naročito ako imate uža stopala i više lukove – onda je teško osećati se dovoljno sigurno za agresivno kretanje. Čak i čvrsto štipanje pertle pravom košuljom – što ih čini preterano dugim – možda neće biti dovoljno. Nije problem za neke zabavne dublere, ali verovatno ne i za strogost ozbiljnije konkurencije.

Veća podrška luku i sigurnije uklapanje mogli bi se izlečiti insolama performansi ili ortotike. Ali u ovom trenutku cena – već visoka za ovu kategoriju – to bi obuću učini prilično skupom investicijom.

Donja linija

Roger Clubhouse Pro proširuje Onovu tenisku postavu na širu publiku. Ako vaše teniske ambicije zahtevaju sobni, udoban model koji se takođe može udvostručiti kao cipela van terena, ova se svakako uklapa u račun.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.