Citat dana: Kasper Rud se raduje sezoni trave (ne, stvarno)

Citat dana: Kasper Rud se raduje sezoni trave (ne, stvarno)

Posle polufinalnog izlaska sa Rolan Garosa, čuveni Norvežanin na travi ima za cilj da primeni svoj napadačkiji stil na brže terene koji ga očekuju u narednih nekoliko nedelja.

Kasper Rud nije baš za travu, ali njegovo najispunjenije vreme provedeno na zelenim stvarima je obično sa štapom za golf u rukama.

„Mislim da je trava za igrače golfa“, čuveno je rekao Rud nakon što je stigao do finala Majami Opena još 2022. godine. „Moja priprema za Vimbldon je uglavnom samo igranje golfa, znate, pre turnira, jer se osećam prijatnije na terenu za golf nego teniski tereni na travi za sada. Ali da vidimo da li može da se promeni.“

Iako je od tada pokušao da pojasni da je njegova izjava uglavnom bila u žešći, bivši svetski broj 2 proveo je veći deo prošlogodišnjeg zamaha na travi posle Evropske turneje u Nedelji. Čak je poraz u drugom kolu Vimbldona od Lijama Brodija pretvorio u izgovor da uhvati londonski šou nagrađivanog muzičara.

Ali ne, ozbiljno, Kasper Rud je konačno spreman da trči po travi, jedinoj površini na kojoj tek treba da stigne do druge nedelje majora.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Casper Ruud (@casper_golfer)

„Mislim da je to veoma zabavna podloga, i šalio sam se malo o određenim stvarima i ranije, ali mislim da je to veoma zabavna podloga za igru jer donosi nešto potpuno drugačije“, rekao je Rud, koji je patio od stomačne bube kroz svoj izlazak na polufinale Rolan Garosa u petak. „To me izaziva na način za koji mislim da je dobar za moju igru na način da budem izazvan.

„Zaista se radujem Vimbldonu“, dodaje trostruki Grend slem drugoplasirani, koji je pojasnio da ne planira da igra zvanično ATP zagrevanje na travi pre dolaska u All England klub. „Ali da, sledeće nedelje mislim da neću mnogo gledati tenis“.

Kako može da preokrene rekord karijere 4-7 na klizavim stvarima? Iako njegova tehnika, usidrena teškim topspin forhendom, nije baš pogodna za travu, njegov agresivniji skup uma – onaj koji mu je pomogao da nakupi impresivan rekord od 39-10 kroz prvih šest meseci 2024.

Mislim da sam odigrao možda 50 mečeva već prvih pet meseci ove godine. Biće lepo sa par nedelja slobodno i onda jedva čekam da se navučem na travu. Kasper Rud

Q. Igrao si neki od svojih najnapadanijih tenisa koje si igrao u svojoj karijeri, pretpostavljam. Da li biste mogli da razmislite o svom napretku u poslednjih nekoliko meseci i ove godine uprkos rezultatu danas.

Da, znate, veoma sam zadovoljan kako je sezona bila do sada. U mojoj igri sam se trudio da napravim nekoliko korekcija i poboljšanja, i mislim da su se prilično dobro slagali.

Ipak, ima mnogo, mnogo toga da se ode tamo gde se osećam kao da sam 100% zadovoljan, i mislim da je to dobra stvar. Ne osećam se kao da sam još uvek kompletan kao igrač, veoma daleko od toga. Tako da još uvek imam na čemu da radim.

Ali sezona je bila odlična, rekao bih, da sumiramo. Ovaj rezultat ovde u Parizu je, po mojim očima, odličan rezultat, i bila je nesreća i šteta što se danas završilo na ovaj način. Ali smatram da je, recimo, prva polovina godine veoma dobra, i radujem se što ću imati malo slobodno vreme.

Mislim da sam odigrao možda 50 mečeva već prvih pet meseci ove godine. Biće lepo sa par nedelja slobodno i onda jedva čekam da se navučem na travu.

I hej, Megan Thee Stallion svira u O2 Areni 17. ako to nije dovoljan izgovor da se što duže motamo oko SW19, ne znam šta jeste.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.