Gauff-Siniakova, Errani-Paolini boriće se za titulu u ženskom dublu na Rolan Garosu

Gauff-Siniakova, Errani-Paolini boriće se za titulu u ženskom dublu na Rolan Garosu

Oba tandema vratila su se iz seta u petak u Parizu kako bi postavili šampionski okršaj.

Jasmin Paolini će tokom finalnog vikenda na Rolan Garosu igrati za dva komada hardvera, dodajući meč za titulu u ženskom dublu na nezaboravnom turniru.

Koko Gauf je takođe nadomak trofeja, pošto je u polufinalu videla da je njenu kandidaturu u singlu završila dvostruki branilac titule Iga Sviatek.

Sara Errani i Katerina Siniakova mogu da se pohvale Grend slemovima u karijeri po povratku na šampionsku scenu.

Možemo li videti Paolinija i Vinčija na ovim terenima za Pariz 2024?

Možemo li videti Paolinija i Vinčija na ovim terenima za Pariz 2024?

Paolini i Errani su se vratili da pobede Elenu-Gabrijelu Ruse i Martu Kostjuk, 1-6, 6-4, 6-1. 11. nosilac italijanski duo sada je pobedio u 10 uzastopnih mečeva, pošto je trijumfovao na domaćem tlu u Rimu.

Errani je u svom prvom velikom finalu dublova u poslednjih skoro 10 godina, kada je sa Robertom Vinči okusila pobedu na Vimbldonu 2014. Errani i Vinči su osvojili krunu Rolan Garosa 2012.

Gauf se adaptirao tokom evropskog zamaha na šljaci sa partnerkom Džesikom Pegulom u stranu zbog povrede. Ovaj 20-godišnjak završio je kao drugoplasirani Errani i Paolini na Internazionali BNL d’Italia zajedno sa Erin Routliffe.

Gauf i Siniakova su pobedili tri druga nosioca tandema na putu ka meču za titulu.

Gauf i Siniakova su pobedili tri druga nosioca tandema na putu ka meču za titulu.

Udružujući snage sa Sinijakovom u francuskoj prestonici, seme broj 5 takođe se okupilo sa seta naniže da bi prošlo, 5-7, 6-4, 6-2. Kao i Errani i Paolini, ovo je prvi put u slučaju da Gauf i Siniakova budu primorani da igraju tri seta.

Dva od sedam Grend slem trofeja Siniakove sa bivšom partnerkom Bardorom Krejčikovom došla su na šljaku 2018. i 2021. godine. Za Gaufa gleda da preokrene istoriju nakon što je izgubila prva dva velika dubl finala u odlučujućim setovima na US Openu 2021. i Rolan Garosu 2022. godine.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.