Karlos Alkaraz je na jednu pobedu daleko od preticanja Đokovića na rang listi i povratka na br. 2

Karlos Alkaraz je na jednu pobedu daleko od preticanja Đokovića na rang listi i povratka na br. 2

Španac ima 7.880 poena, 480 manje od Srbina, koji je bio primoran da se povuče pre nego što je igrao četvrtfinale sa Rudom

Karlos Alkaraz, uprkos tome što je propustio tri velika evropska turnira u ljuljašci na šljaci u Monte Karlu, Barseloni i Rimu, kao i pad sa iščašenim zglobom u prvom kolu Rio Opena, je u poziciji da prestigne Novaka Đokovića na ATP listi.

Titula na Rolan Garosu omogućila bi mu da prođe Srbina sa 220 poena razlike i ostane 945 bodova daleko od vrha rang liste na koju će Jannik Sinner biti promovisan sledećeg ponedeljka, 10. juna.

Ovako trenutno izgleda ATP rang lista

Jannik Grešnik 9.525

Novak Đoković 8.360

Carlos Alcaraz 7,880

Daniil Medvedev 6.485

Aleksandar Zverev 6.385

Alkaraz trenutno ima 7.880 poena, 480 manje od srpskog, primoran da se penzioniše pre nego što odigra četvrtfinale sa Kasperom Rudom zbog suze u meniskusu desnog kolena.

Na Vimbldonu samo u finalu

Đoković takođe neće moći da igra vimbldon, gde je bio finalista u prošlom izdanju. To znači da će oduzeti 1 200 poena. Karlitos i Grešnik, šta god da se desi u finalu Rolan Garosa, biće prva dva nosioca na velikoj travi kako bi mogli da ukrste puteve samo u hipotetičkom finalu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.