Kako se kladite u finale Rolan Garosa između Ige Sviatek i Jasmine Paolini?

Kako se kladite u finale Rolan Garosa između Ige Sviatek i Jasmine Paolini?

Igina -2100 kvota na jednu istaknutu sportsku knjigu znači podrazumeva verovatnoću da dobijete ovaj meč u 95,5% vremena – tako da zaista morate da budete kreativni.

Iga Sviatek gledaće da osvoji svoju četvrtu titulu na Rolan Garosu u subotu, 8. juna, kada će se u finalu suočiti sa Jasminom Paolini. Paolini je do sada imala izuzetan turnir, i zaslužuje sve zasluge ovog sveta što je došla do ove tačke. Italijan je zaslužio i mesto u Top 10 WTA. Međutim, ovo je Swiatekov turnir koji treba izgubiti sada. SportsOddsHistory.com Poljak kao najveći zabeleženi favorit za klađenje u velikoj finalnoj istoriji. Sve u svemu, zbog toga je ovo veoma težak meč za kladiti se.

Ako poslušaš moj savet i u poslušaš Swiateka da osvoji turnir, nećeš hteti da diraš ovaj meč. Ali razumem da postoji apetit za ovakve mečeve klađenja, pa sam našao rekvizit. To je za Sviateka da osvoji prvi set i odservira najviše asova na meču po +140 kvota (na DraftKings Sportsbooku).

Prvi deo opklade bi trebalo lako da se pokrije – bio bih šokiran ako Poljak ne dobije ovaj meč ravno. Sviatek samo ima neverovatan osećaj kako da igra na ovim sporijim terenima, a njena odbrana svetske klase će Paolini teško odigrati tip prekršaja koji je igrala protiv Elene Rajbakine i Mira Andreeve. Sviatek takođe ima opasnije oružje i na forhendu i na bekhend strani. Dakle, ne bi trebalo da postoji ništa što Paolini može da uradi da Swiatek bude dovoljno neugodan da oseti bilo kakvu opasnost ovde.

Jedina prava šansa je ako je 23-godišnjak nenormalno stegnut na velikoj sceni. Videli smo da je i ranije bila preplavljena emocijama i nervima, ali nisam siguran da bi joj čak i to bilo dovoljno da ispusti set protiv Paolinija.

Što se tiče asova na meču, ovde se stvari malo kockaju. Sviatek nije poznata po tome što žestoko servira od strane svojih protivnika, ali mislim da će završiti sa nekoliko više od Paolinija. Procenat Swiatek-ovog asa u 2024. godini je 2,3 odsto, što je nešto više od Paolinijih 1,9 odsto procenta asa. Sviatek je na ovom turniru odservio i šest asova, dok Paolini ima samo pet. Takođe mislim da bi Sviatek mogla da nađe nekoliko više u ovom meču nego u drugima. Paolini je visok samo 1,5m i nema mnogo duћine. Dakle, ako Swiatek pogađa njene tačke, Paolini će možda imati problema da dobije reket na nekim od njenih najboljih servisa.

Treba da napomenutu da ovo nije predstava na koju bih mnogo stavio. Ovo je samo zabavna plus-novac opklada u meču u kojem je veoma teško naći vrednost. Takođe ću ponoviti da ovo nije nešto što treba uzeti ako si uzeo Swiateka da osvoji turnir. Ne kači se sa svojom potencijalnom isplatom.

Pick: Swiatek To Win Set 1 & Serve More Aces In The Match (+140)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.