Postupak protiv Zvereva zbog navodnog nasilja u porodici je zatvoren nakon postizanja rešenja

Postupak protiv Zvereva zbog navodnog nasilja u porodici je zatvoren nakon postizanja rešenja

Nemački teniser, koji igra ovog petka u polufinalu protiv Kaspera Ruda, moraće da plati kaznu od 200.000 evra

Ilin Berlinski sud u četvrtak je odbacio slučaj protiv nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva zbog navodnog nasilja u porodici nad bivšim partnerom, mada će morati da plati kaznu od 200.000 evra kao Deo dogovoraili da završi proces.

Postupak protiv Zvereva zatvoren je trećeg dana suđenja u Prvostepenom okružnom sudu u Tirgartenu, koji poništena prethodna kazna od 450.000 evra koji mu je prethodno nametnut zbog navodnog napada na njegovu bivšu devojku, izvestila je ovog petka televizijska mreža NTV.

teniser je odbacio optužbu i žalio se na novčanu kaznu, da je presudilo bez prethodnog suđenja i da se sastojalo od 90 dnevnih rata po 5.000 evra. AcIsplata od 200.000 evra ne predstavlja priznanje krivice za potrebe Pravde.

Od te sume 150.000 evra otići će u državnu kasu, a 50.000 u fond za prikupljanje sredstava za dobrotvorne svrhe. Tužilaštvo, odbrana i njen bivši partner kao tužitelj prihvatili su ovakav način okončanja procesa. Prema sudu, Obe strane su želele da reše konflikt mirnim putem, naznačeno je NTV.

Prema optužnici, koja je zasnovana na izjavama bivše partnerke teniserke Brende Patee, Zverev ju je navodno gurnuo uza zid i pokušao da je uguši u hodniku njenog iznajmljenog stana u Berlinu tokom svađe u maju 2020.

Potom Žena je pretrpela poteškoće sa disanjem i jake bolove, kaže tužilac. Bol i otežano gutanje trajali su nekoliko dana. Advokat tenisera rekao je 31. maja, na prvom ročištu u Sudu u Tirgartenu, da su se njegov klijent i Patea „dobro“ slagali u maju 2020. godine i da su pokušali da diskredituju svedočenje tužiteljke optužujući je da je lagala „više puta“ da bi „živela ‘džet-set’ životom“.

Zverev se nije pojavio na sudu pošto je u Parizu usred Rolan Garosa (Kasper Rud igra ovog petka u polufinalu). gde je bio uveren da neće izgubiti proces.

Patea je prvi put javno govorio o navodnim zloupotrebama 1. novembra 2023. godine, u intervjuu za Süddeutsche Zeitung. 2. oktobra 2023. sud je izdao naredbu o sankcionisanja protiv tenisera zbog „fizičkog zlostavljanja i nanosa štete zdravlju žene tokom svađe u Berlinu u maju 2020.“

Ovo nije prvi put da se Zverev upleo u optužbe za nasilje u porodici. U novembru 2020. godine, njegova partnerka u to vreme Olga Šaripova optužila je Nemicu da ju je „fizički i emotivno“ zlostavljao tokom njihove veze.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.