Razbijanje novog plakata US Opena, tema umetnosti koja slavi „Moć tenisa“

Razbijanje novog plakata US Opena, tema umetnosti koja slavi "Moć tenisa"

S tim što su karte u prodaji i otkrivena nova dinamična umetnička dela, odbrojavanje je zvanično na poslednjem Grend slemu u sezoni.

Finale Rolan Garosa je možda odmah iza ćoška kada ljubitelji tenisa počnu da gledaju unapred ka Vimbldonu – ali za Njujorčane je već vreme da planiraju US Open.

Ulaznice su ove nedelje u prodaji za širu javnost i sa temperaturama u gradu koje se konačno osećaju kao leto, odbrojavanje do poslednjeg Grend slema u sezoni zvanično traje.

Da bi proslavili 144. izdanje manifestacije, US Open je izabrao umetnicu i grafičku kreatorku Čelsi Faris za kreiranje plakata za 2024. godinu zasnovanog na ovogodišnjoj umetničkoj temi Moć tenisa.

Opširnije: Novi plakat Rolan Garosa koristi AI da pretvori Senu u reku snova u boji gline

Živopisna i dinamična umetnička dela su „skalabilan i prilagodljiv“ dizajn sastavljen od 16 jedinstvenih teniskih loptica – svaka od njih predstavlja uticajan element tenisa, od „zajednice“ do „tradicije“ do „zabave“ i još mnogo toga.

„Razvijanje identiteta za ‘Moć tenisa’ značilo je dizajniranje teme koja jedinstveno odjekuje svakim navijačem – teniska loptica bi mogla da predstavlja bekstvo od stvarnosti, zabavnu razonodu, doživotnu svrhu ili negovanu uspomenu iz detinjstva“, rekao je Farris u saopštenju za medije.

„Izradom raznih vinjeta unutar teniskih loptica, imao sam za cilj da zabeležim te raznovrsne emocije, istovremeno dodajući svestranost.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

Post koji deli US Open (@usopen)

Na primarnom plakatu nalaze se četiri ove jedinstvene teniske loptice postavljene protiv plavog i zelenog terena Us Opena. Lopte predstavljaju zdravlje i velnes, Njujork, raznolikost i inkluziju, kao i tradiciju — prikladan miks koji predstavlja cenjeni turnir, koji je prošle godine proslavio 50 godina od jednakog nagradnog novca.

Plakat i umetnost biće viđeni u umetnosti, robi i marketinškim materijalima, kao i širom terena u Nacionalnom teniskom centru USTA Bili Džin King.

„Stvaranje tematske umetnosti za Us Open je vrsta projekta koji podstiče moju ljubav prema dizajnu — ne samo zbog njene razmere, nego i zbog njenog značaja za raznovrsnu i strastvenu fanbaziju“, rekao je umetnik Farris.

„Umesto jednog statičkog rasporeda, razvio sam skalabilan sistem dizajna prilagodljiv na više dodirnih tačaka, omogućavajući da se rad ponovo koristi na inovativne načine. Bio je to uzbudljiv izazov i privilegija.“

Kliknite ovde da biste istražili plakat i umetničku temu US Opena za 2024. godinu, kao i da biste kupili karte.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.