Swiatek zakopala Gauffove opcije i stigla do svog trećeg finala na Rolan Garosu

Swiatek zakopala Gauffove opcije i stigla do svog trećeg finala na Rolan Garosu

Poljak stiže do finala sa nizom od 18 uzastopnih pobeda na ljuljašci na šljaci

Koko Gauf ona je broj dva na WTA rang listi, iako je u četvrtak delovala kao obična teniserka pored Ije Sviatek. Zapravo, čini se da su svi oni još jedan pored najboljeg tenisera ovog trenutka.

Gauf, koji nije mogao da ustane u prvom setu, jeste u drugom. Stigao je do 3:1 i servira. Nije mu bilo od velike koristi jer je trebalo da produži duel koji je već imao vlasnika, rezultatom 6-2 i 6-4. Poslednjih pet utakmica pripalo je Igi. Glavom između njih dvojice je: 11-1.

Teniseri sa najviše uzastopnih pobeda na Rolan Garosu

Chris Evert 29

Monika Seleš 25

Justine Henin 24

Iga Swiatek 20

Steffi Graf 20

Chris Evert 19

Swiatek, trostruki šampion Rolan Garosa, ići će na poker titula u pariskoj zemlji ove subote. Nema rivala koji bi je zaustavio na „Filipe Četrier“ gde nije izgubila od poraza u četvrtfinalu 2021. protiv Marije Sakari. Sada ima 20 pobeda bez neuspeha.

Poljak ima 18 pobeda zaredom na ljuljašci na šljaci, koje su joj donele titulu na Mutua Madrid Openu i Rimu protiv Arjne Sabalenke. Danas je Koko bila ispred nje, koja je preuzela od Beloruskinja na drugom mestu na podijumu.

Amerikanac nije uzeo pecivo. za razliku od Anastasije Potapove (6-0 i 6-0) i Markete Vondrousove (6-0 i 6-2). Međutim, ona nikada nije odavala utisak da je uznemirila protivnika koji ima privilegovan um za ovaj sport.

Bez potrebe da bude preterano visok (1,75 metara), igrač iz Varšave postavlja tempo krstarenja u mečevima koji je teško bilo kome da parira. Njegova uvredljiva regularnost znači da ima prednost u odnosu na Gaufa na rang listi koji šutira do 3.007 poena.

Serenin rekord u poenima

Jedan od rekorda koji Swiatek može da nadmaši ovog leta jeje ukupan broj poena na ženskoj rang listi i ustanovila ga je Serena Vilijams sa 13.615. Ako bude krunisana ove subote izjednačiće svoj maksimum 11.695, ali na turneji po travi ima prostora da doda jer je ostao u polufinalu turnira u kategoriji 500 u Bad Homburgu i u četvrtfinalu Vimbldona.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.