Novak Đoković potvrdio operaciju kolena, obećao povratak posle povlačenja Rolan Garosa

Novak Đoković potvrdio operaciju kolena, obećao povratak posle povlačenja Rolan Garosa

Dvadesetpednogodišnji Grend slem šampion bio je primoran da se povuče iz četvrtfinala u Parizu protiv Kaspera Ruda zbog medijske suze meniskusa ranije ove nedelje.

Novak Đoković podvrgnut je proceduri otklonjanja medijalne povrede meniskusa na desnom kolenu, potvrdio je 24-godišnji Grend slem šampion na svojoj zvaničnoj Instagram stranici.

„Proteklog dana morao sam da donosim neke teške odluke nakon što sam zadobio suzu od meniskusa tokom mog poslednjeg meča“, napisao je Đoković. „Još uvek sve obrađujem, ali sam srećan da vas obavestim da je operacija prošla dobro.“

Ovaj 37-godišnjak je tokom vikenda igrao petosed na Rolan Garosu, što je otežalo pretežu povredu kolena u drugom protiv nosioca Franciska Čerundola broj 23.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Skeniranje magnetnom rezonancom u utorak otkrilo je da je Đoković doživeo suzu od medijalnog meniskusa, što ga je primoralo da se povuče sa drugog velikog turnira 2024. uoči zakazanog četvrtfinala protiv nosioca No. 7 Kaspera Ruda.

Trostruki šampion na Klej, Đokovićeovo povlačenje znači da je garantovano da će se svetski broj 2 Janik Grešnik popeti na br. 1 na ATP listi u ponedeljak.

„Tako cenim tim lekara koji je bio uz mene, kao i ogromnu podršku koju sam dobio od svojih navijača. Daću sve od sebe da budem zdrav i sposoban da se što pre vratim na teren.“

Daću sve od sebe da budem zdrava i sposobna da se što pre vratim na teren… Moja ljubav prema ovom sportu je jaka i želja da se takmičim na najvišem nivou je ono što me održava. Novak Đoković

Tipičan period oporavka za operaciju ove jačine može da se kreće od tri do šest nedelja, što dovodi u ozbiljnu sumnju povratak na vreme za Vimbldonsko prvenstvo sledećeg meseca. Đoković će takođe gledati da se takmiči na Letnjim olimpijskim igrama u Parizu 2024.

„Moja ljubav prema ovom sportu je jaka i želja da se takmičim na najvišem nivou je ono što me održava“, zaključio je Đoković. „Idemooo 💪💪 „

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.