Mira Andrejeva: koliko ima godina, visinu i poziciju na WTA rang listi ruske teniserke

Mira Andrejeva: koliko ima godina, visinu i poziciju na WTA rang listi ruske teniserke

MIrra Andreeva, mlado tenisko čudo, privuklo je pažnju svetske javnosti svojim impresivnim nastupom na terenima. Sa samo 17 godina, koja je prošlog aprila napunila 17 godina, već se etablirano kao jedan od najperspektivnijih igrača na profesionalnom kolu,plasman u polufinale Rolan Garosa 2024, pošto je jedan od najmlađih tenisera koji je stigao do ove faze turnira.

Koliko je visoka Myrrh Andreeva

Mira Andreeva je visoka 1,71 metar, što joj omogućava izuzetan domet na terenu i pruža vam takmičarsku prednost u vašim mečevima.

Koliko godina ima Mira Andreeva?

Rođena 29. aprila 2007. u Krasnojarku u Rusiji, Andreeva ima 17 godina. Uprkos mladosti, pokazala je izuzetnu zrelost i veštinu, što ju je navelo da se suoči i pobedi visoke igrače na visoko prestižnim turnirima.

Što se tiče njenog plasmana, Mira Andreeva je trenutno na 47. mestu WTA svetske rang liste. Ovaj uspon je posledica njegovih impresivnih nastupa na nekoliko velikih turnira, uključujući njegov plasirani u četvrto kolo Vimbldona i treće kolo US Opena 2023. godine. Njena nedavna pobeda na Australijan openu 2024 protiv šestog nosioca Ons Džabeura ističe njen potencijal da nastavi da se penje na pozicije na rang listi

Andreeva na WTA rang listi

Mira Andreeva je trenutno 38 na WTA svetskoj rang listi. Ovaj uspon je posledica njegovih impresivnih nastupa na nekoliko velikih turnira, uključujući i njegov plasiranje u četvrto kolo Vimbldona ili treće kolo US Opena 2023. godine.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.