Končita Martínez, tajna Ruskinje Andrejeve: „Uzbudljivo je jer ova devojka nema plafon“

Končita Martínez, tajna Ruskinje Andrejeve: "Uzbudljivo je jer ova devojka nema plafon"

Aragonese, koji je bio sa Garbinje Muguruzom, odveo je mladog Rusa u polufinale Rolan Garosa

Končita Martinez bio je jedan od najsrećnijih ljudi juče na tribinama Filipea Četrijera. Aragonese, šampionka Vimbldona 1994. i finalistkinja Rolan Garosa 2000. godine, sada trijumfuje na klupi uz perspektivnu Milu Andrejevu. Pre polufinala sa Jasminom Paolini, Končita sedi sa MARCA.

Pitanje. Mira je prokomentarisala teren nakon što je pobedila Arinu Sabalenku, svetskog broja dva, da je zaboravila taktiku i da je igrala u skladu sa onim što oseća. Koja je bila taktika?

Odgovoriti. Mislim da nije uradio mnogo taktike. To nije bila dobra igra. Arjana nije bila u punom stanju. Ni Myrrh nije bio dobro. Bila sam veoma nervozna. Bila je to igra mnogih dolazaka i odlazaka. Ove utakmice moraju da se igraju i moraš da pucaš, i da naučiš da pobeđuješ sa povređenim ljudima. Mnogo puta buljiš i na kraju gubiš. Ponosan sam što ga je izvadio. Ima 17 godina i to je prvi put da je igrao u „Filipe Četrieru“. Nije loše.

Moraš da naučiš da pobeđuješ sa povređenim ljudima, ponekad buljiš i na kraju izgubiš

Q. Da li ste se iznenadili što je polufinale sa Jasminom Paolini, a ne elenom Rajbakinom?

R. Uvek čekate one dobre, ali Paolini igra veoma dobro i ima pravu igru da povredi Rajbakinu i to se pokazalo. Ona je veoma komplikovan igrač, veoma agresivna, koja ima dosta varnica na terenu, ima veoma dobar forhend. Moraćemo da budemo tamo i da igramo bolje nego protiv Sabalenke da bismo pobedili.

Posle Madrida, probni period se završio i bićemo tamo do kraja godine

Q. Upravo ste pobedili Paolinija u 16. kolu Mutua Madrid Opena. Da li sluћi kao preporuka?

R. Uvek uspeva. Tamo je bila visina, ali naravno da deluje. Ali to je nova utakmica i moraš da igraš dobro da bi pobedio.

P. Sudilo vam se sa Myrrhom tokom nekih turnira, da li ste postigli dogovor da nastavite?

R. Posle Madrida, probni period se završio i bićemo zajedno do kraja godine.

Q. Da li Mira i Garbinje Muguruza imaju neke sličnosti?

R. Takođe je veoma ambiciozan i pobednički. Garbinje je odrastao na velikim trgovima. Možda ima sličnosti, ali svi su drugačiji. Mira igra drugačije od Garbinje. Garbinje je imao agresivniju, direktniju igru. Mira ima 17 godina i razvija se. Ono što ja želim je da ona igra agresivnije i ona to postiže ovde na Rolan Garosu. Radimo na stvarima i one se vide. Moraš da je pratiš i moraš da je treniraš za pravac u kome se oseća prijatno i koji može biti opasniji.

Želim da bude skroman, da ima noge na zemlji i da nastavi da radi

P. Zbog mladosti vašeg igrača, da li je to trenutno najuzbudljiviji projekat na ženskom kolu?

R. Da, to sam uvek иuo od kada sam poиeo sa njom. Tačno je da je to veoma dobar projekat i ono što mi se najviše dopada je da smo kliknuli. Od prvog dana je lepo biti ovde i raditi sa njom. Da nije tako, nismo viљe za te stvari. Uzbudljivo je jer ova devojka nema plafon. Zamislite, on ima 17 godina i već je u polufinalu sa dugim putem do kraja. Ko zna šta će se ovde desiti. Jednom kada dođete do polufinala vi treba da osvojite turnir i to je ‘Grend slem’. Ono što želim je da ima noge na zemlji, da bude skroman, da nastavi da radi, da ima dobar stav, na šta se ovde ni u jednom trenutku nije žalio. Za mene je to važno i moramo da nastavimo sa tom linijom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.