Pik dana: Aleks de Minaur protiv Aleksandra Zvereva, Rolan Garos

Pik dana: Aleks de Minaur protiv Aleksandra Zvereva, Rolan Garos

Nemac je jedan od najboljih terenaca na šljaci na svetu, ali je i na terenu 8,5 sati u poslednje dve utakmice.

Povlačenjem Novaka Đokovića u utorak, sada znamo da će pobednik susreta Aleksa De Minaura i Aleksandra Zvereva u polufinalu na Rolan Garosu igrati protiv Kaspera Ruda. Oba igrača su u prošlosti imala uspeha protiv Ruda, pa verovatno misle da je nastup u finalu veoma moguć. Ali niko od njih ne može da priušti da bude uhvaćen da razmišlja previše unapred. Ovo je meč koji bi trebalo da bude veoma konkurentan i verujem da je malo bliži 50-50 nego što ljudi misle. Kad smo kod toga, dok bi se velikoj većini ljubitelja tenisa zverev možda svideo ovde, ja igram De Minaur +5,5 utakmica. I mislim da je Australijanac doživeo pobedu.

Zverev je očigledno mnogo mlađi od Đokovića, pa ne bi trebalo da bude u opasnosti da se povredi posle dva mučna meča zaredom. Međutim, realnost je da je Zverevu bilo potrebno četiri sata i 17 minuta da pobedi Tallona Griekspoora i još četiri sata i 15 minuta da pobedi Holgera Runa. I osam sati i 32 minuta na terenu tokom dve utakmice će uzeti danak svakome. Možda nije u obliku pocepanog meniskusa, ali Zverev će se možda mučiti da dostigne svoj najbolji nivo.

Sastanak sa De Minaurom takođe nije ono što želite posle dva fizička meča zaredom. On je jedan od najefikasnijih brusilica sa osnovne linije na ATP Turu, i ima sklonost da svoje mečeve čini što fizičkijim. Zato, nemojte se iznenaditi ako De Minaur stvarno nosi Zvereva ovde dole. De Minaur je najbrži igrač na planeti i juriće apsolutno sve. On takođe zaista može da produži ovaj meč pogađajući dubinom i pogađajući u forhend Zvereva. Nemac nije želeo da ide na veliko sa forhend strane, što mu otežava brzo okončanje mitinga. I što više dugih mitinga vidimo na ovom meču, veća je verovatno da će De Minaur uzeti Noge Zverevu.

De Minaur se takođe borio sa Zverevim u svakom od njihova poslednja dva susreta, tako da nije da ovo nije pobedničko za svet br. 11. De Minaur je zapravo pobedio Zvereva na Kupu Junajteda u januaru, a u martu ga je odveo u tri seta u takmičarskom porazu na Indijan Velsu. Kada to kombinujete sa velikom ivicom u miru koju de Minaur ima u ovom, jednostavno ne vidim zvereva kako istrčava De Minaura sa terena. Takođe mislim da mu promene koje smo videli u De Minaurovoj igri omogućavaju da se mota okolo u ovakvom meču. On više nije lak igrač za razbijanje, i ima sposobnost da preokrene stvari i udari za vlast tu i tamo. S obzirom na to, nije iznenađenje što ima najuspešniju sezonu na šljaci. Nadajmo se da жe zavrљiti sa joљ jednom dobrom predstavom.

Pik: De Minaur +5.5 Igre (-141)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.