Jasmin Paolini zadržava Elenu Rajbakinu da bi stigla do devojačkog velikog polufinala na Rolan Garosu

Jasmin Paolini zadržava Elenu Rajbakinu da bi stigla do devojačkog velikog polufinala na Rolan Garosu

Italijanska je projektovana da debituje u Top 10 u ponedeljak, kao rezultat ove dve nedelje u Parizu.

Proboj Jasmine Paolini u sezoni 2024 nastavlja da dostiže nove visine.

Dvadesetosmogodišnjakinja je u sredu izbacila svetsku broj 4 Elenu Rajbakinu, 6-2, 4-6, 6-4, u četvrtfinalu Rolan Garosa i tako produžila svoj najbolji veliki nalet.

To nije sve љto je Paolini izveo. Kao rezultat nastupa u Parizu, ovogodišnja šampionka Dubaija će, kako se predviđeno, debitovati u Top 10 sledeće nedelje.

Paolini je četvrta Italijanka u Open eri koja se stigla do polufinala na Rolan Garosu.

Paolini je četvrta Italijanka u Open eri koja se stigla do polufinala na Rolan Garosu.

Takođe je okončana svaka šansa da WTA najboljih 4 u polufinalu, posle svetskog broj 1 Iga Sviateka i 3-rangirane Koko Gauf rezervišu svoja finalna četiri mesta u utorak. Svetski broj 2 Arjana Sabalenka treba da se suoči sa 17-godišnjom Milom Andrejevom kasnije u sredu.

Paolini je prelomila da započne takmičenje, pocepala je drugi servis povratka da bi stavila Rajbakinu na zadnju nogu. Seme br. 4 se borilo da pronađe svoj domet tokom celog seta, sa nekoliko hitaca koji su plovili dugo.

Na drugoj strani, Italijan je izveo skoro savršen set tenisa, proizvevši samo jednu neiznuđenu grešku i ispustivši samo jedan poen na liniji – zaslepljujući stoprostruktim uspehom na poene odigrane na njen drugi servis. Rajbakina je u međuvremenu morala da pritisne dugme za resetovanje: napravila je duplo više nepredviđenih grešaka kao pobednici i suočila se sa devet brejk poena u seriji neravnomernog servis gema.

Paolini nije uspela da konsoliduje dva odvojena brejka u drugom setu, na 2-1 i 4-3 (gde je vodila 40-15). To ju je ubrzo koљtalo, za sada. Servira za ostanak u setu, Paolinija je vođstvo od 30:0 brzo preokrenulo na 30-40. Rajbakina, koja je sada žestoko kritikovala neke od svojih najboljih udaraca u okršaju, zaplenila je pomeranje momentuma kako bi izjednačila semafor.

Prve četiri utakmice odlučujući je pripala povratniku, pošto je Paolini propustio par poena za odlazak na 3:1. Oba takmičara su se čvrsto držala snažnim udarcem i pravovremenim drop šotovima kako bi dovela susret do zastoja na 4-4, gde je Paolini imala koristi od trojke forhend pogrešnih udaraca preko mreže, da bi meč stavila na svoj reket.

Pomerena na 30-30, Paolini je ostala na putu da završi svoju prvu pobedu u Top 5 na mejdžoru posle dva sata i tri minuta. Pobeda je osvetila aprilski poraz u tri seta u Štutgartu, iskustvo iz kojeg je Paolini izvukao.

„Bio sam malo spreman, ono što treba da očekujem od ovog meča. Mislim da je proљlo veoma dobro. Imao sam malo rolerkostera u drugom setu sa emocijama. Međutim, uspeo sam da se vratim“, rekao je Paolini u intervjuu za Tenis Kanal Džon Verthajm.

„Ona je veliki šampion. Govorio sam sebi da prihvatim to, da se borim za svaku loptu. Uživajte, jer igrate na tako velikom terenu. Uživajte u trenutku!“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.