Marsel Granoljeris i Horacio Zeballos pobedili su Mačak i Žang i plasirali se u svoje osmo Grend slem polufinale

Marsel Granoljeris i Horacio Zeballos pobedili su Mačak i Žang i plasirali se u svoje osmo Grend slem polufinale

Špansko-argentinski par pobedio je češki Mačak i Kineski Žang u dva seta

Marcel Granollers i Horacio Zeballos sanjali su kada su se okupili kao par na Montreal Mastersu 1000 u 2019: da budu najbolji. Špansko-argentinski par popeo se na svetski broj 1, pošto su se u maju plasirao u polufinale Mutua Madrid Opena.

Od tada, niz pobeda je nenadmašan: devet odigranih mečeva, sa 18-0 u statistici osvojenog seta. Njegove poslednje žrtve, ovog puta u veličanstvenom Filipu Četrieru, to su bili Čeh Tomaš Mačak i Kinez Žižen Žang, 6-4 i 6-1.

Granollers, sa 38 godina, ima 26 titula na pola terena, od kojih je devet bilo uz Argentinca Horacio Zeballosa. U svom rekordu, samo jedan ‘Grend slem’ se opire. Njih dve pobede daleko od gola.

Osam polufinala ‘Grend slema’ Granoljera i Zebaljosa

US Open 2019

Vimbldon 2021

Australian Open 2022

Roland Garros 2022

Australian Open 2023

Roland Garros 2023

Vimbldon 2023

Roland Garros 2024

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.