Đoković danas u Parizu podvrgnut operaciji meniskusa kolena i propustio bi Vimbldon

Đoković danas u Parizu podvrgnut operaciji meniskusa kolena i propustio bi Vimbldon

Srbin se nada da će biti spreman za Olimpijske igre u Parizu (od 27. jula do 4. avgusta)

Novak Đoković(37) je juče objavio da je izašao sa Rolan Garosa pošto je zadobio pokidan meniskus u desnom kolenu. Nakon konsultacija sa nekoliko specijalista, Srbin je krenuo da radi na tome da pokuša da se vrati što je pre moguće a to su Olimpijske igre u Parizu (od 27. jula do 4. avgusta). Njegov rekord nedostaje olimpijskom zlatu.

Đoković, prema L’Equipeu, on će u sredu biti podvrgnut operaciji u Parizu, što znači da bi propustio Vimbldon (1-14. jul). Balkanac neće moći da brani 1.200 bodova poslednjeg finala u All England klubu i imaće značajan zaostatak na rang listi.

Ne treba se setiti da je njegovo povlačenje u četvrtfinalu Rolan Garosa značilo da je izgubio ukupno 1.600 bodova. Zbog toga je ostao bez ATP titule i mogao bi da padne na treće mesto ako Karlos Alkaraz bude krunisan ove nedelje.

Nadal, ni jedno ni drugo

Đokovićevom odsustvu na Vimbldonu mogao bi da se pridruži i Rafael Nadal, koji je već posle eliminacije u Parizu nagovestio da neće rizikovati pripreme za Igre sa dvostrukom promenom podloge: od šljake do trave i prljavštine ponovo.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.